“Kimse İle Bir Sorunumuz Yok, İşimize Bakıyoruz..”

“Kimse İle Bir Sorunumuz Yok, İşimize Bakıyoruz..”

Yayın: 29.08.2016 10:17
Paylaş:
A+ A-

YORTAN Belediye Başkanı Yılmaz TİRYAKİ “2 Bin nüfuslu Beldemizde son bir yıl içinde yaptığımız hizmetleri yok saymak,O Kurumun tüm birimlerine,Parti Teşkilatına ve Milletvekillerine getirilen,hak edilmemiş bir eleştiridir.Bunu ancak art niyetli ve kalp gözü kapalı olan insanlar yapabilir..” şeklinde bir açıklama yaptı..

Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki,hakkında yapılmaya çalışılan dedikodu türü sözlere yönelik “Son bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı..” ve bu arada Resmi Araç konusunda,yürütülmek istenen söylentilere de açıklık getirerek “resmi Taşıtlar Genelgesinden haberi olmayanların yapmak istedikleri dedikodu fazla ciddiye alınacak bir olay değil..” yolunda bilgiler verdi.

Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki “Anılan Resmi Taşıtlar Genelgesi Birçok Kurum ve Kuruluş Başkanları gibi Belediye Başkanlarına da ikametleri ile görev yerleri arasında sadece sabah/akşam gidiş/gelişlerinde hizmet araçlarını kullanabilirler.Hatta bunun için ticari taşıtlardan yararlanabilirler..” dedi.

Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki “Son bir yıl içinde Yortan’da yaptığımız işler,getirdiğimiz hizmetleri kısaca ve özet halinde anlatmaya çalışayım..” diyerek şu bilgileri verdi.

Toplumu ve kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla son bir yılda yapılan hizmetleri kısaca başlıklar altında sıralamak istiyorum.

• Yortan Lise inşaatı tamamlanarak Özel İdare Müdürlüğümüzce teslim alınmış, açılan yeni bölümler ile (Anadolu Lisesi, Yaşlı Bakım ve Aşçılık) 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılına hazır durumdadır.
• Yortan Futbol Sahası sentetik yapılarak hizmete sunulmuştur.
• Yortan Beldesi dere yatakları ıslah çalışmaları (ova deresi, kızdeğirmeni deresi, dere mahalle deresi, merkez mahalle deresi) için uygulama projesi onay aşamasında olup en yakın zamanda yatırım programına girecek, toplamda 12 – 13 km mesafe tersip bentleri ile birlikte ihale edilecektir.
• DSİ tarafından yapımı söz konusu olan Yortan Kırkdere göleti için teknik rapor onaylanmış bulunmaktadır.
• Yortan Belde merkezine 112 Acil İstasyonu kurulmuş bulunmaktadır.
• Karaömerler Mahalle ve Merkez Mahalle Birlik mevkiine beton yol çalışmaları yapılmış, birlik mevkiine ana su şebekesi ve mahalle içi su şebekesi tamamlanmıştır.
• Belde giriş köprüsü ve Karaömerler köprüsü dere ıslahları ile tamamlanmış bulunmaktadır.
• Yenice yol ayrımı – Bartın yolu için proje onayı yapılmış, kamulaştırma projesi hızla devam etmektedir.
• Altındağ Belediyesinden Cenaze Nakil Aracı hibe olarak Belediyemize kazandırılmıştır.
• Çengeller Mahalle yolu, Sipahiler Mahalle yolu ve Döngeller Mahalle yolu asfalt çalışmalarında sona gelinmiştir.
• Yortan Aile Sağlığı Merkezi yapım işi yatırım programına girmiştir.
• Mahallelerimizde parke ve beton yol çalışmaları devam etmektedir.
• Belediye Hizmet Binası yanındaki Kültür Merkezi inşaatı devam etmektedir.
• Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe ile Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu Belediyemize kazandırılmıştır.
• Sağlık Bakanlığından hibe ile Ambulans Belediyemize kazandırılmıştır.
• Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son hibe araç listesinde Yortan Belediyesine 1 adet arazöz verilmiş olup en yakın zamanda teslim işlemleri başlayacaktır.
• Belediyemize DSİ tarafından Şeker Mevkii Şimşir Deresi üzerinde bulunan kaynaktan 20 l/sn debili içme ve kullanma suyu tahsisi yapılmış olup proje, etüt ve inceleme çalışmaları devam etmektedir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.