Lostra Salonu Hizmete Girdi

Lostra Salonu Hizmete Girdi

Yayın: 19.01.2020 20:42
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ayakkabı boyacılığının daha iyi şartlarda yapılabilmesini sağlayacak “Lostra Salonunu” yapılan törenle hizmete girdi.
Açılışa, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İyi Parti İlçe Başkanı Bilal Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ve Ahmet Şahin, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri boyacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Mutluyum, neden mutluyum? Seçim çalışmalarında söz verdiğimiz sosyal işlerle yapmayı planladığımız projeleri tek tek hayata geçirmeye başladık” dedi.
Projelerden bir tanesinin çorba ikramı olduğunu kaydeden Başkan Köse, “Bu hafta başı itibari ile hem camilerde hem de üniversitemizin önünde ikramlarımıza başladık. Sonrasında ise ne yazık ki açılmayacağına dair dedikoduların dolaştığı lostra salonunun açılışını yapıyoruz. Gerek yazın sıcağında gerekse yağmur, çamur, kar demeden çalışan ayakkabı boyacılarının gerçekten işleri çok zor ve zahmetli. Arkadaşlarımızı gelip geçerken gördüğümde üzülüyordum ve onlara verdiğim sözü gerçekleştirmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Onlar bunu hak ediyorlar. Bu vesile ile bizleri bu gün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyor, daha büyük hizmetlerin de açılışlarını Allah bizlere nasip etsin diyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından lostra salonunun açılışı yapıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)