Safranbolu ilçesinde geleneksel Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.
Şenliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Üzüm taneleri birbirine benziyor ama birbirinden farklıdır. Tıpkı insanlar gibi. Hangimizin parmak izi birbirimize benziyor. Üzüm taneleri ne kadar barış içerisinde. Birbirleriyle kavga etmiyorlar. Burada insanlar için bir mesaj var. İnsanlar da birbirine benzer ama birbirinden farklı olabilir. Renkleri, kültürleri, ana dilleri farklı olabilir. Şu üzüm taneleri gibi barış ve dostluk içerisinde yaşamalılar” dedi.
Safranbolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği, SAKEM binasından gerçekleşti.
Şenliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, üreticiler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, üzümün ilçedeki tarihin çok eski olduğunu, çıkartılan arkeolojik eserlerde üzüm figürlerine rastlandığını söyledi.
Üzüm yetiştiricilerini gül yetiştiren bir adama benzeten ve bu işin sevilmeden yapılamayacağını ifade eden Şahin, üzümün Kur’an-ı Kerim’de hurma kadar olmasa bile ona yakın bir sayıda geçtiğini ifade etti.
SİYASİLERE ÜZÜM ÜZERİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
Üzümlerin her birinin birbirine benzediğini ama her birinin birbirinden farklı olduğunun altını çizen Mehmet Ali Şahin “Üzüm taneleri birbirine benziyor ama birbirinden farklıdır. Tıpkı insanlar gibi. Hangimizin parmak izi birbirimize benziyor. Üzüm taneleri ne kadar barış içerisinde. Birbirleriyle kavga etmiyorlar. Burada insanlar için bir mesaj var. İnsanlar da birbirine benzer ama birbirinden farklı olabilir. Renkleri, kültürleri, ana dilleri farklı olabilir. Şu üzüm taneleri gibi barış ve dostluk içerisinde yaşamalılar. Buradan çıkartacağımız en önemli sonuç budur” diye konuştu.
İlçede yetiştirilen üzümlerin tanıtıldığı şenliğe, “en iyi üzüm” yarışmasıyla devam edildi. Yarışmada, birinciliği Hasan Yakupoğlu, ikinciliği Hüseyin Yavuz ve üçüncülüğü ise İzzet Karasu aldı.
Şenlikte dereceye giren üzüm üreticilerine protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
GENEL
27 gün önceEĞİTİM
27 gün önceGENEL
28 gün önceGENEL
28 gün önceGENEL
29 gün önceGENEL
22 Mayıs 2022Trabzonspor
38 +33 81Fenerbahçe
38 +35 73Konyaspor
38 +21 68Başakşehir
38 +20 65Alanyaspor
38 +9 64Beşiktaş
38 +8 59Antalyaspor
38 +7 59Karagümrük
38 -5 57Sivasspor
38 +2 54Kasımpaşa
38 +10 53Adana Demir
37 +6 52Galatasaray
38 -2 52Hatayspor
37 -7 50Kayserispor
38 -7 47Gaziantep FK
38 -8 46Giresunspor
37 -3 45Ç. Rizespor
38 -27 36Altay
38 -18 34Göztepe
37 -30 28Yeni Malatya
38 -44 20Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.