Yenice Kaymakamı Evlice’den Kurs ziyareti

Yenice Kaymakamı Evlice’den Kurs ziyareti

Yayın: 05.07.2019 01:04
Paylaş:
A+ A-

Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile İŞKUR tarafından Şirinköy’de açılan toprak işleme ve seracılık kursunu ziyaret etti.

Kaymakam Evlice’ye ziyaretlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu ve İlçe Tarım Müdürü Hakan Yılmaz eşlik etti. Kaymakam Evlice kurslar hakkında bilgi alarak daha sonra dikimle ilgili ürün uygulaması yapılan sera da da inceleme yaparak kursiyerlerle sohbet etti. Kaymakam Muhammed Evlice kurs açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Şirinköy’de yapımı devam eden Köy konağını da ziyaret etti.

Köy Konağı ile ilgili Şirinköy Muhtarı Mustafa Dayı’dan bilgi aldıktan sonra köy konağında incelemelerde bulunarak ziyaretlerine son verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)