Yenice Ormanlarında Doğa Eğitim Kampı

Yenice Ormanlarında Doğa Eğitim Kampı

Yayın: 26.06.2019 22:21
Paylaş:
A+ A-

Yeşil Yenice Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü bun yıl ilk kez doğada eğitim kampı düzenliyor. İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Göktepe yaylasında düzenlenecek olan ve 28-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak kampta katılımcılara farklı dallarda eğitimde verilecek.

Yeşil Yenice Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü sorumlusu Recep Karadöngel, Yenice ormanlarının yüz ölçümü olarak Türkiye’nin en çok yoğun (blok) orman varlığına sahip, Karabük’ün ise yüzde 87 orman alanı ile çevrili özel bir ilçesi olduğunu söyleyerek, doğa severleri ‘Çadırı’nı Kap Gel’ diyerek etkinliğe davet etti.

Döngel, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 1999 yılında biyolojik çeşitliliği en fazla 100 Avrupa ormanı içerisinde olarak belirlenen Yenice Ormanlarının Türkiye’de ise acil korunması geren 9 sıcak noktasından birisi olarak tanımladığını da kaydederek, “ Kamp giriş ücreti 25 TL olup, burada kampa katılanlara değişik dallarda eğitici kurslar verilecek. Kamp içerisinde katılımcılara, Survivor eğitimi, ateş yakma teknikleri, doğa ve bitki eğitimi, ilkyardım, doğa fotoğrafçılığı eğitimi, el sanatları, bıçak atölyesi ve kılıf sanatı, okçuluk eğitimi ve yarışması, doğa yürüyüşü ve fotokapan kurulumu ve yaban hayatı izleme şansının yanı sıra değişik yarışmalar ve sürpriz hediye çekilişleri yer alacak” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Yayın: 26.04.2024 14:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde, bölgesel iş birliği ve  koordinasyonun önemi vurgulandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Feyza Şimşek ve Soner Alkan ile birlikte ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Köse’ye yeni dönemde başarılar diledi. Başkan Köse’nin Vali Yavuz ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Karabük ve Safranbolu arasındaki çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Başkan Köse misafirperverliklerinden ötürü Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunarak safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Bu ziyaretin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. İki başkan arasındaki buluşma, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Köse, Çetinkaya ile ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki başkan birbirlerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu. Başkan Elif Köse ziyaret sonunda Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya safran çiçeği temalı tablo hediye etti.