blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı

12 yıldır tamamlanamayan yol, ölümlü kazalara neden oluyor

İmaline 2013 yılında başlanan ve 12 yıldır hâlâ tamamlanamayan Tokat-Niksar karayolu projesi, bölgedeki ulaşım problemlerini derinleştiriyor.
Tokat-Niksar çizgisinde üretimine 2013 yılında başlanan, Karadeniz ile İç Anadolu’yu birbirine bağlayacak değerli karayolu projesi, üzerinden yıllar geçmesine karşın hâlâ tamamlanmadı. Bölgenin ulaşım altyapısını büyük ölçüde güzelleştirmesi ve kıymetli turizm ile ticaret merkezlerine daha süratli ulaşım imkânı sağlaması öngörülen proje, 12 yıl sonra bile tamamlanamayan kısımları ve daima ertelenen bitiş tarihiyle büyük tenkitlere maksat oluyor. Projenin 49 kilometrelik güzergahın sadece 35 kilometresi tamamlanabilirken, geriye kalan 14 kilometrelik kısmın ne vakit bitirileceği belirsizliğini koruyor.
Bölgedeki güçlü kış koşulları ve artan trafik kazaları, yolun tamamlanamamasının önemli olumsuz sonuçlar doğurduğunu gözler önüne seriyor. Bilhassa geçtiğimiz hafta Tokat-Niksar karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin hayatını kaybetmesi, bu yoldaki tehlikenin boyutlarını bir sefer daha gözler önüne serdi. Proje süratle artan trafik ve kazalarla uğraş ederken, vaktinde tamamlanması gereken yolun uzaması, binlerce insanı mağdur ediyor. Süratli ulaşımın hedeflendiği yolun proje bitiminde 40 dakikalık bir arayı 25 dakikaya indireceği belirtiliyor.
12 yılda 6 vali, 6 ulaştırma ve altyapı bakanı ile 3 belediye lideri değişmesine karşın proje tamamlanamadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 19:17 tarihinde yayınlandı

BARÜ, iklim dayanıklılığı hedefiyle güç birliği yapıyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öncülüğünde yürütülen proje kapsamında medya kuruluşları ziyaret edilerek, iklim değişikliğine ahenk ve toplumsal dayanıklılığı artırmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Bartın Üniversitesi’nin (BARÜ) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Muahedesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindi. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye’de İklim Değişikliği Ahenk Aksiyonunun Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında hazırlanan projeyle son yıllarda tesirini giderek daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliğine karşı ahenk ve dayanımın artırılması istikametinde kıymetli adımlar atıldı.

İklim değişikliğine ahenk ve dayanımda medya iş birliği
BARÜ yürütücülüğünde Bartın Valiliği Vilayet Özel Yönetimi ile Bartın Belediyesinin paydaşlığında hayata geçirilen "İklim Değişikliğine Ahenk Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması (BİRUS) Projesi" kapsamındaki faaliyetler medya temsilcilerine aktarıldı. BİRUS Proje takımından BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Doç. Dr. Mustafa Artar ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) İrtibat Fakültesinden Dr. Mehmet Ceylan tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, iklim temelli sıkıntıların tahliline yönelik geliştirilen yenilikçi uygulamaları medya temsilcilerine aktarıldı.
Proje kapsamında yapılan uygulamalar hakkında bilgi verildi. Toplantılarda, proje ile iklim değişikliğine bağlı olarak taşkın ve su kıtlığı sıkıntılarını tıpkı anda yaşayan Bartın’da, global olarak tesirini giderek daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliği tesirlerinin en aza indirilmesi tarafında yapılmaya başlanan çalışmalar anlatıldı. Böylelikle haritalama, taşınabilir müşahede platformu, erken ikaz sistemi, yağmur suyu hasadı ve yeşil çatı tahlilleri üzere başlıklardaki aktiviteler değerlendirildi. Ayrıyeten farkındalık eğitimleriyle iklim değişikliğine ahenk ve dayanım noktasında atılan adımların kıymeti vurgulandı. İklim değişikliği tesirlerinin en aza indirilmesinin amaçlandığı projenin kapanış toplantısı 12 Haziran 2025, Perşembe günü Kutlubey yerleşkesi Kütüphane konferans Salonunda gerçekleştirilerek, elde edilen tüm kazanımlar kamuoyuyla paylaşılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin