150 Yıllık Tarihi Ev Alevlere Teslim Oldu

150 Yıllık Tarihi Ev Alevlere Teslim Oldu

Yayın: 16.10.2015 10:16
Paylaş:
A+ A-

Tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesinde çıkan yangında, iki katlı 150 yıllık tarihi ev alevlere teslim olarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, İzzetpaşa Mahallesi Kütükçü Sokak’ta bulunan Apak ailesine ait iki katl,ı 150 yıllık tarihi evde sabah saat 06.00 sırlarında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen Safranbolu ve Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyen yangına müdahalede bulundu. Evin birinci katında oturan Murat Apak ve ikinci katında yaşayan Bahriye Karabayram ve çocukları, tahliye edildi. Evlerinin yandığını göz yaşları içinde seyreden ve sinir krizleri geçiren Karabayram ve iki kızı, polis ve sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın yaklaşık 150-200 yıllık olduğunu, tek tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu söyledi.

Mahallenin yollarının çok dar olduğundan da bahseden Aksoy, “En az 150-200 yıllık konağın kaybolması bizleri üzdü. Ulaşımı zor bir mahallede sabahın erken saatlerinde başlayan yangın, araç parklarının yol üstüne bırakılması nedeniyle itfaiyenin zamanında ulaşamaması söz konusu. Buna rağmen ekiplerimiz canla başla mücadele ederek söndürme çalışmasını tamamladı” dedi.

Vatandaşlara da seslenen Aksoy, “Günün birinde bu felaket tekrarlayabilir ve çok daha büyük yangına sebebiyet verebiliriz. Lütfen araçlarınızı park ederken, itfaiye araçlarının geçeceğini hesap edin. İnşallah bu son olur” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)