2025 yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı başvuruya açıldı

İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 10:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

TR82 Bölgesi’nde ziraî üretimde altyapıyı güçlendirmek, üretici örgütlerini pazarlama ve tanıtım alanlarında desteklemek ve sürdürülebilir tarım ile sanayi idaresini teşvik etmek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2025 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Teknik Dayanak Programı, 1 Mart prestijiyle başvurulara açıldı.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında hazırlanan toplam 3 Milyon TL bütçeli 2025 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Pahanın Artırılması Teknik Takviye Programı (TVKD_TD) için proje müracaatları alınmaya başlandı. Teknik dayanak programı çerçevesinde, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi vilayetleri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlara, "Tarımsal üretimde kurumsal alt yapıyı güçlendirmek ve ziraî örgütlenmeyi geliştirmek", "TR82 Bölgesi’ndeki üretici örgütlerin pazarlama ve tanıtım alanlarında güçlendirilmesini sağlamak" ve "Sürdürülebilir ziraî üretim ve sanayi idaresini sağlamak" gayelerini önceleyen projelere dayanak sağlanacak.
TR82 Bölgesi’nde güçlü, yenilikçi ve sürdürülebilir bir tarım bölümü oluşturulmasını hedefleyen 3 milyon TL bütçeli Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Teknik Dayanak Programı ile bölgede tarım alanında faaliyet gösteren lokal aktörlerin kurumsal alt yapı ve hizmet kalitesinin geliştirilmesi, pazarlama kapasitelerinin artırılması ve eser ölçü ve kalitesinin artırılmasına yönelik olarak ziraî eserlerin belgelendirilmesi ve sertifikasyonu çalışmalarına yönelik eğitim ve danışmanlık takviyesi sunulacak.
Programa, TR82 Bölgesi’ndeki ticaret ve sanayi odasına kayıtlı Ziraî üretim yapan işletmeler, Vilayet Özel Yönetimleri, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri, Vilayet ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlükleri, belediyeler, meslek odaları ve üst birlikleri, ziraî hedefli kooperatifler ve üst kuruluşları, ziraî maksatlı üretici ve yetiştirici birlikleri gereksinim duyulan alanlarda kurumsal idare, alt yapı ve hizmet kalitesinin artırılması ile pazarlama ve üretim kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan eğitim ve danışmanlık üzere kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere yönelik teknik takviye başvurusunda bulunabilecek.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Mart ve Aralık aylarını kapsayacak formda yıl boyunca 5 farklı devirde uygulanacak programa, proje müracaatları Kalkınma Ajansları İdare Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak.
İlk devir 30 Nisan 2025 Saat 23.59’a kadar yapılabilecek proje müracaatları, Mayıs-Haziran devri için 30 Haziran saat 23.59’a kadar, Temmuz-Ağustos periyodu için 29 Ağustos saat 23.59’da tamamlanacak. Programın son iki devri olan Eylül - Ekim için 31 Ekim saat 23.59’da, Kasım-Aralık için ise 31 Aralık 2025 saat 23.59’da proje müracaatları sona erecek.
Tarımda Verimlilik ve Katma Kıymetin Artırılması Sonuç Odaklı Programı hakkında ayrıntılı bilgi, müracaat rehberi ve eklerine KUZKA’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BARÜ’nün dijital teknolojileri arkeolojiyle buluşturacağı projede çalışmalara başlandı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 18:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Erasmus+ tarafından desteklenen ve arkeolojik kültürel mirasın dijital teknolojilerle geleceğe aktarılacağı projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulunuldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Evrak İdaresi Kısmı ile Sanat Tarihi Kısmının ortağı, Bulgaristan History Museum Primorsko Müze Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu KA220 - DigiArcheoSpace Erasmus+ projesinde çalışmalar devam ediyor. "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Çağdaş Araçlar" başlıklı projenin saha ziyaretleri kapsamında Filyos’taki Tios Antik Kenti’nin kültürel mirasını belgelemek amacıyla bir dizi görüşme gerçekleştirildi.
Bu doğrultuda proje grubunda yer alan Bilgi ve Doküman İdaresi Kısmından Doç. Dr. Ahmet Altay, Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin ile Sanat Tarihi Kısmından Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Filyos Belediye Lideri Erol Acar’ı ziyaret etti. BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" başlıklı ihtisaslaşma alanındaki mevzuları da kapsayan çalışmalar hakkında bilgi veren proje grubu, yeni teknolojiler kullanılarak yürütülen uygulamaları anlattı.
Görüşmelerde ayrıyeten projenin ikinci toplantısının Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Türkiye’den 25 akademisyen ve uzmanın iştirakiyle 24 Mart 2025 tarihinde Filyos’ta gerçekleştirileceği, iştirakçilerin Tios Antik Kenti’nde bilimsel incelemelerde bulunacağı da paylaşıldı.
Kültürel mirasın korunması ve aktarılması noktasında BARÜ’nün ihtisaslaşma alanındaki çalışmalarını da kapsayan projenin ehemmiyetine değinen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak vilayetimizden başlayarak bölgemizin gelişimine paha katmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtisaslaşma alanımızı da kapsayan akademik araştırma ve uygulamalarla elde ettiğimiz deneyimleri, geniş bir çerçevede kullanarak disiplinler ortası iş birlikleri yapıyoruz. Bu noktada Filyos’ta bulunan Tios Antik Kenti’nin arkeolojik kültürel mirasının belgelenmesini ve geleceğe aktarılmasını epeyce kıymetli buluyor, çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz ismine güzel olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.