Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Ağustos, 2020 22:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

C.H.P Eflani İlçe Başkanı Ahmet AYTAÇ Eflani’de asfaltlanmayan köy yolları hakkın da bir basın açıklaması yayınladı. Aytaç açıklamasında; “ 2020 yılında Koronavirüs nedeniyle uzun bir süre çalışmalara ara veren Köy Hizmetleri Ekipleri Yaz sezonu olarak geçen Haziran Temmuz Ağustos aylarını boş geçirerek Asfalt, İçme  Suyu ve Kanalizasyon çalışmalarına başlamamıştır.. Kış aylarında yağan kar ve yağmur suları ile bozulan köy yolları köy halkını canından bezdirdi. Bazı köy yolları çocuk mezarı olarak tabir edilen büyüklükte çukurlar oluşmuş. Küçük binek araçlar yollarda ilerlemekte zorluk çekiyor. Trafik levha işaretlerinin olmadığı köy yolları var kış aylarinda yoğun kar yağışında yol göstermesi amacıyla trafik levha ve işaretleri konulması için imza toplanmış ve gerekli çalışmalar yapılması için yetkililer söz vermişti. Yine aynı şekilde su sıkıntısı çeken köyler var bu köylere su şebekesi hattı çekilmedi. Aynı şekilde kanalizasyon sorunu olan köylerimiz var. 2020 yılında asfaltlama programa alınan köy yolları ile su ve kanalizasyon çalışması yapılacak köyler açıklanmıştı. Ancak yaz sezonu boş geçmektedir. Birçok köyde yollar bozuk  durumda. Sonbahar mevsimi  yaklaşırken atılacak asfaltlar ne kadar yararlı olacak yağmurlar başlayacak. Acaba köy hizmetleri ekipleri Eflani İlçesine ne zaman gelecek. Köy Hizmetleri ekipleri tüm kamyon kepçe araç gereç ve personelle niye Ovacık ilçesinde 4 aydır Keltepe Ovacık Eskipazar Safranbolu ve  Yenice köy yolları yapılırken Kış ayları erken başlayan Eflani'de çalışmalar niye başlamadı? Eflani ilçesi niye sona bırakıldı?  Sonbahar ve kışın erken geldiği ve yağmurun çok yağdığı ilçemizde asfaltlama çalışması neden sona bırakıldı? Eflani Üvey evlat muamelesi neden görüyor neden yatırımlar en son Eflani'ye geliyor. Söz Eflani Halkının
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. VASFİ ARIK

    ALLAH RIZASI İÇİN BENDE KÖY YOLUMUN MODERN BİR YOL YAPILMASINI İSTİYORUM DUY SESİMİ DEVLET BÜYÜKLERİM ADRES OVACUMA KEHLER KÖYÜ KIRIKOLU MAHALLESİ SELAMLAR SAYGILAR BAŞARILAR DİLERİM.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
11 Mayıs, 2025 15:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Coşkulu Geçti

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen "Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı", Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde ve Karabük Üniversitesi Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile Karabük Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (KÜDOSK) işbirliğiyle gerçekleştirildi.

"Karabük'ün Doğasında Hayat Var" temasıyla planlanan etkinlik, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda 9 Mayıs cuma günü başladı. Çalıştayda çok sayıda bilim insanı ve uzman, doğa sporları ve sürdürülebilir turizm konularında bilgiler paylaştı.

Karabük turizminin geleceğine ışık tutan yeni projelerin anlatıldığı oturumlar gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar İsmail Gülünay'ın yaptığı oturumda, "Karabük Turizminde Yeni Projeler" başlığı altında, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, bölgenin turizm vizyonunu şekillendirecek güncel projeleri açıkladı.

Deniz konuşmasında, "Karabük Valiliği başta olmak üzere ilimizdeki tüm kurum ve kuruluş müdürlüklerinin birlikteliğinde kentimize yakışan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karabük turizmine yönelik; Tarihi Paflagonya Projesi, Kale Geçidi - Antik Rota Projesi, Yazıköy Projesi, Kalealtı Kent Tarihi - Eğitim Müzesi Projesi ve Tarihi Safranbolu Projesi'nden kısaca bahsetmek istiyorum. Tarihi Paflagonya Projesi'nde 33 tarihi unsuru içerisine alan 5 ayrı yürüyüş rotasına sahip parkur oluşturuldu. Araçlarla, bisikletlerle ve yürüyerek gezme imkanına sahip olabilecekleri parkurların alt yapılarının oluşturulma aşamasına gelindi. Kale geçidinden özel bir giriş ve yürüyüş alanıyla birlikte antik rota oluşturuldu. Yazıköy'de tarihin ve kültürün içerisinde gezi imkanı, Kalealtı'nda tarihi okul binasında Kent Tarihi ve Eğitim Müzesi'nin Temmuz ayında açılması için gerekli çalışmalar tamamlanmak üzere. Safranbolu Belediyesi'nin karşılama alanı hazırlayarak, Safranbolu'nun gezi alanlarının trafiğe kapatılması, tur otobüslerinin kent trafiğinden ayrıştırılması için çalışmalar ise yeni projelerle birlikte devam ediyor." ifadelerinde bulundu.

Aynı zamanda Yamaç Paraşütü Pilotu Karabüklü Bilal Demirci ve Oryantiring (Harita Yardımıyla Arazide Yön Bulma Oyunu) Uzmanı Arzu Yedigül konuşmacı olarak yer aldı. Demirci, Karabük'te Eskipazar Hamamlı Tepesi'nin, Safranbolu Tarihi Çarşı Microlight Pisti'nin turizm potansiyelini artıracak projeler olduğunu bu konuda katkı sağlayabileceklerini vurguladı. Arzu Yedigül ise Karabük'ün bitki örtüsünün ve doğa sporlarının uyumuna dikkat çekerek, konuşmasında Yenişehir, Çamkent Ormanı, Baklabostan Tabiat Parkı, Üniversite Kampusü, Keltepe Kayak Merkezi, Eflani Göletleri, Ovacık doğal ve tarihi güzellikleri, Yenice doğal güzellikleri, Eskipazar Antik güzelliklerinin oryantiring için önemli merkezler olduğunu ifade etti.

Katılımcılar, hem doğa sporlarının farklı alanlarını tanıma hem de sürdürülebilir turizm konusunda yeni gelişmeleri öğrenme fırsatı buldular.

Etkinlik, doğa ve turizm alanında farkındalık oluşturmayı amaçlarken, bölgenin doğal güzelliklerinin sürdürülebilir kullanımını teşvik etmeyi hedefledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.