Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
21 Nisan, 2021 22:02 tarihinde yayınlandı
0

Değirmenci:  “Üretim ve Tüketim Dengesi, Tüm Dünyada Olduğu Gibi, Türkiye’de De Sarsılmıştır”

IndustriALL Avrupa İcra Kurulu Toplantısı 185 ülkeden katılımcının yer aldığı, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantıya ÖZÇELİK-İŞ  Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci  ve ÖZÇELİK-İŞ  Sendikası Dış İlişkiler Uzmanı Meltem Toraman Soğuksu da katıldı.

IndustriALL Avrupa Sendika Başkanı Michael Vassiliadis’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, 24-25 Kasım 2020 tarihindeki son İcra kurulu toplantı tutanakları onaylandı. Ardından IndustriALL Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle, Genel bir değerlendirme konuşması yaparak üyelere bilgi verdi.

Toplantıda söz alan Yunus Değirmenci : “Üretim ve tüketim dengesi, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de sarsılmıştır. Salgın sürecinde sendikalı olmanın, örgütlü gücün önemi bir kez daha kanıtlanmıştır. Sendikalı olmayan çalışanlar, salgın döneminde işveren karşısında savunmasız kalmışlardır.

Diğer taraftan salgınının iş hayatına olumsuz etkileriyle mücadele kapsamında, fesih yasağı, kısa çalışma ödeneği desteği ve ücretsiz izin desteği devreye alınmış, salgının istihdam üzerindeki olumsuz etkisi en aza indirilmeye çalışılmıştır.

Kısa çalışma ödeneğine ilişkin desteğin de bu ay son bulmasıyla bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımız da ortadır. Bizler ise hem Konfederasyonumuz Hak-İş olarak hem de Özçelik-İş olarak, çalışanların sağlıklarının, sosyal ve ekonomik olarak süreçten zarar görmemesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Toplu iş sözleşmelerimizi ciddi kazanımlarla imzalamak için büyük mücadele veriyoruz. Kapitalist ekonomik düzenin acımasızlaştığı, bir fırtına gibi önüne çıkanı savurup attığı bu dünya düzeninde, biz emekçilerin de bu vahşi düzene karşı, küresel bir güç haline gelmesi de kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu süreçte Uluslararası sendikal dayanışma ve işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin