blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 13:43 tarihinde yayınlandı

60 Yaşında KBÜ’de Birinci Oldu

Karabük'te 60 yaşındaki makinist Servet Eren, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programı'nı birincilikle bitirdi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitimlerini tamamlayan 630 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. TCDD Karabük Gar Müdürlüğünde makinistlik yapan Eren, Kaynak Teknolojisi Programı'nı birincilikle bitirdi. Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen törende başarı belgesini alan Eren, kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. - "Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum" Servet Eren, Devlet Demiryollarında memur olarak çalıştığını ve derece alabilmek için iki yıllık bir bölüm bitirmesinin gerektiğini belirterek, "Sınava girdim ve Allah nasip etti, okulu kazandım. Sınıfa girdiğimde beni ilk gördüklerinde akademisyen zannettiler. Okulda ve sınıfta tanımadıkları için öğretim görevlisi sanıyorlardı. Ben okulun nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamadım. Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum." ifadelerini kullandı. Eğitim sürecinde ailesinin, iş arkadaşlarının ve amirlerinin büyük desteğini aldığını anlatan Eren, "Gençlere düzenli çalışmaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Düzenli çalıştıktan sonra başarılı olmak için bir engel yok." değerlendirmesinde bulundu. Eren, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya'ya ve öğretim görevlilerine teşekkür ederek, iyi bir eğitim aldıklarını belirtti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 11:27 tarihinde yayınlandı

Sedef ve egzama tedavisinde devrim niteliğinde gelişmeler

Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı bilimsel etkinliklerinden biri olan "7. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu", Samsun’da başladı. Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Müge Güler Özden, sedef ve egzama üzere yaygın cilt hastalıklarının tedavisinde ihtilal niteliğinde yolların geliştirildiğini belirterek, "Hastaların artık ömür uzunluğu rahat edebileceği tedaviler var" dedi.
Samsun’da özel bir otelde düzenlenen ’7. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu’nda dermatoloji biliminde son yıllarda yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Sempozyum ve cildiye hastalıklarının tedavisi ile ilgili değerli bilgiler veren sempozyum lideri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden, "Bu sempozyum, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük, en kapsamlı toplantısındır. Dermatoloji bilimindeki gelişmelerin tamamını kapsayan epey kıymetli bir bilimsel toplantıdır. Hem dermatoloji topluluğu açısından hem de kentimizin tanıtılması açısından çok pahalı bir toplantı. Dermatoloji alanındaki yenilikleri konuşuyoruz. Dermatoloji biliminde son yıllarda çok büyük gelişmeler oldu. Bilhassa sedef hastalığı ve egzamanın tedavisinde çığır açıldı. Biyolojik olarak isimlendirilen ya da bir başlık ismi altında akıllı ilaç olarak bilinen son derece gelişmiş ve inançlı, hastaların ömür boyunca ömür kalitelerini düzeltmesini sağlayan çok bedelli tedavileri bu toplantıda konuşuyoruz. Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Kolu olarak çok büyük bir bölgeye hizmet veriyoruz. Bu coğrafya da en sık görülen hastalıklardan bir tanesi sedef hastalığıdır. Sedef hastalığının tedavisindeki gelişmelerini takip edip uyguluyoruz. Egzama da bölgemize sık görülen bir hastalıktır. Onunda tedavisindeki en sık gelişmeler üniversitemizde uygulanmaktadır" diye konuştu.

Çığır açan tedaviler
Hastaların artık ömür uzunluğu rahat edebileceği tedavilerin olduğunu belirten Prof. Dr. Müge Güler Özden, "Sedef hastalığı tedavisinde çığır açıldı. Son yıllarda hastalarımızın bilmesini çok istek ettiğimiz bahis aslında sedef hastalığının tedavisinin olmadığını sanan insanlara ulaşmak ve onların tedavinin var olduğunu bilmelerini sağlamaktır. Hastaların artık ömür uzunluğu rahat edebileceği tedaviler var. Alerjik egzamada da tıpkı benzeri gelişmeler var. Çocukluk çağında yalnızca kaşınıyor diyerek geçiştirdiğimiz bir hastalık ancak o çocukların hayat kalitesinin bozulması demek, okul muvaffakiyetlerinin düşmesi demek. Uyku kalitelerinin bozulması demek. Büyüme gelişmelerinin aksaması demek. Bunlar çok kapsamlı tedavi gerektiren hastalıklardır. Yalnızca kolay kremlerle halledemeyeceğimiz şiddetli hastalarda o çığır açan tedavileri kullanmalıyız, kullanıyoruz" formunda konuştu.

"Güneş yanığı cilt kanseri riskini artırıyor"
Prof. Dr. Müge Güler Özden ayrıyeten şunları söyledi:
"İnsanlar güneş yanığından kaçınmalıdır. Güneş yanığı bir defa geçiren genç bir insanın cilt kanseri olma ihtimali kat kat artıyor. Bilhassa çocuklar ve gençlerimizi saat 10.00 ile 16.00 ortasında güneşten muhafazamız çok değerlidir. Güneş yanığı olmamak çok pahalıdır. Cilt kanseri riski açısında bu mevzuda dikkatli olmak gerekiyor."
7. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu, 22 Haziran Pazar günü sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin