Okan Küçük Yorumluyor 21 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 21 Eylül 2022

Yayın: 21.09.2022 00:15 |Güncelleme: 22.09.2022 10:25
Paylaş:
A+ A-

KBÜ Teknokent ve Bir Firma ve Firma Sahibinin Anlattıkları

 

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent)  içerisinde bir firmayla ilgili eğitim ve sertifika adı altında bazı kişilerin parasının alındığı ve sertifikalarının verilmediği yönündeki iddiaları önceki gün yorum haber de  dile getirmiştim.

KBÜ’den sorduğum  bazı yetkili kişilerden de firmayla ilgili olumsuz görüşler aldığımı FİRMAYI GÜVENİLMEZ OLARAK NİTELENDİRDİKLERİNİ YAZMIŞTIM.

Orada  tahliye noktasında adımların atıldığını mahkeme sürecinin sürdüğünü söylemiştim. O kısımlar ayrı da,özellikle sertifika ve eğitim paralarının alındığı yönündeki iddialar sonrası ilgili firma sahibi Birlik Medya olarak büromuza gelerek bana bazı  bilgiler verdi  ve  evraklar sundu.

Anlattıklarından ilgili kısım şöyle.  Eğitim ve ilgili sertifikanın alınabilmesi için bir İstanbul firmasıyla sözleşme yapılmış. Sözleşmenin tamamını alt nüshalarıyla birliktebana sundu. Bu eğitim sertifikası konusunda normal de kişi başı 8 Bin 750 Tl’lik fiyatı var  ve bu firma orada da indirim yaptırmış kişi başı 6 Bin TL’ye düşürmüş. Onun evrakını da sundu. Bu 6 Bin TL’nin  4 BİN TL’sini belgeleri alacak kişiler adına firma kendi üstlenmiş, 2 Bin TL’SİNİN DE BU KİŞİLER KENDİLERİ ÖDEYECEKLER.

Sonra ilgili İstanbul firması eğitim tarihinde bir revizyon yaparak 2 hafta kadar ileri atmış ilgili eğitimi ve dananın kuyruğu burada kopmuş. Birileri bizim paralarımız alındı eğitim de 2 hafta ertelendi bizim paramızı vermeyecekler de biz dolandırıldık mı  şüphesine kapılıp ilgili firma sahibinden  2 Bin TL’lerini geri istemişler. Bu firma da BANKA DEKONTLARIYLA SABİT ve bana o bankadekontları tek tek gösterildi. İlgili kişilerin hesabına o parayı ‘EĞİTİM ÜCRETİ İADESİ’ açıklamasıyla geri göndermiş.

Bu arada toplam rakam da iddia edildiği gibi, 100 ya da 35kişi  değil toplam da 10 kişi imiş. 10 Dekontu da tek tek gördüm. (Bu 10 kişinin dışında biri ya da birileri varsa bana ulaşabilirler. Firma sahibi 10 kişi başka yok ve onlarında parası iade edildi diyor.)  Firma sahibi bu kişilerden 4 tanesinin sonradan pişman olup yeniden işe gelmek için müracaat ettiklerini hatta bir tanesinin babasıyla birlikte gelerek tekrar çalışmak istediğini ifade etti ama firma sahibi bu 4 kişiyi de tekrar işe almamış.

Özet ile 2 Bin TL üzerinden toplam 10 Kişinin paralarının geri ödendiği banka dekontlarıyla sabit…

Şimdi bu kısmını yazmak, kamuoyunu  doğru bilgilendirmek adına görevim olduğundan,  ve bu cevapları da  yazmanın vicdani olarak boynumun borcu olduğundan yazıyorum..

Not olarak belirteyim ki, ilgili firma ile tek bir kuruş ticari ilişkim ne bundan önce vardı, ne de bundan sonra olacaktır. Ayrıca bu aldığım bilgileri 19 Eylül Pazartesi akşam saatlerinde Üniversiteden bir yetkili ile paylaştım.  Bu  kişi gazeteye geldi şu – şu yönde belgesini gösterdi bu konuda belgeleri gördüm ,dedim.

Yani orada başka bazı konular var ama bu konu   yapılacak bir işlem varsa onun dayanağı olmamalı , bu konu yukarıda anlattığım gibi yani.

Safranbolu Belediye Tesisi Çok Güzel  Tepkiler Alıyor.
Safranbolu Belediye Başkanı  Elif Köse’nin sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalar takdir topluyor.  Bunlardan biri de Aslanlar’daki eski Sakem şimdi Belediye Sosyal Tesisi….

Yeni haliyle ferah – temiz – yeşillikler içinde bir mekan oldu orası.  Kahvaltı hizmeti, yemek servisi hizmetleri anlamında da ciddi bir  kalabalık çekiyor. Özellikler fiyat politikası noktasında da olumlu tepki alıyor.

Ailelerin   özellikle tercih ettiği mekanlardan olmuş şimdiden Safranbolu’da.  Zaman zaman ben de gidiyorum, güzel bir hizmete imza atmış Başkan Köse…

Karabük TSO Seçimleri …

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının yaklaşan seçimleri sonrası Eski  Ak Parti İl Başkanlarından  TimurçinSaylar’ın siyaset tarafından öne sürüleceği  yönünde görüşler vardı. O görüşleri yazmıştım.

Sonradan Saylar ile de görüştüm ve kendisi  böyle bir düşüncenin  olmadığını kendisiyle bu yönde bir görüşmenin olmadığını , ‘EVİMDEN İŞİME , İŞİMDEN EVİME GİDİYORUM TSO KONUSUNDA HİÇBİR DÜŞÜNCEM DE YOK.’diyerek açıkça ifade etmişti.

Karabük’ün Sanayici İşadamlarındanPehlivan Baylan’ın da adı geçiyordu. Karabük’ün sanayi kenti olmasından hareketle ve Baylan’ın  icraatçı yapısının bilinmesiyle birlikte oda da tekrar Baylan başkan olmalı şeklinde  görüşler de ileri sürülüyor- sürülüyordu.

Karabük kamuoyunun  atak – cevval kişiliğiyle tanıdığı Pehlivan Baylan’ı da aradım , görüştüm.  Benim anladığım Baylan üzerinde tek liste olarak bir konsorsiyum olursa görevi kabul edeceği ama başka bir aday çıkarsa, başkalarıyla savaş ya da yarışa girmeyeceği yönünde.

Daha açığı ‘BİR ADAY ÇIKARSA YARIŞMAM,  TEK LİSTE OLARAK BAŞKAN OLMAM İSTENİRSE  GÖREVDEN KAÇMAM.” yönünde  bir görüşü hakim anladığım.

Sonra  başkanlık için aday olacağı düşünülen Adnan Çebi’yi aradım.  Gelinen süreçte TimurçinSaylar’ın adının kendisinin dışında geçtiğini kendisinin yokum dediğini , Baylan’ın tek liste olarak bir konsorsiyumla bana görev teklif edilirse kabul edebilirim yönünde düşündüğünün ileri sürüldüğünü söyledim ve aday olacak mısın diye sordum.

Çebi, HAFTA BAŞI BİR PROGRAMLA TSO BAŞKANI ADAYLIĞINI AÇIKLAMA YÖNÜNDE BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDE olduğunu ifade etti.

TSO BAŞKANI BU AÇIKLAMALAR SONRASI BELLİ ODU MU ACABA ?

Beni tanıyanlar bilir. Ben her zaman açık biri olmuşumdur.  Bir konu var TSO SEÇİMLERİ. ADI GEÇEN isimler var ve hepsini yıllardır tanıyoruz. Hiç ona buna sormaya görüş almaya, ortalığı karıştırmaya, gerek yok. Direkt konunun muhataplarını ararım , açıkça sorarım.

İşte aynen böyle yaptım.KISACA, SAYLAR’A SORDUM YOKUM, DEDİ. BAYLAN’A SORDUM  KİMSEYLE YARIŞMAM  KONSORSİYUMLA GÖREVİ KABUL EDERİM, DEDİ. ÇEBİ’YE SORDUM, ADAYLIĞIMI HAFTABAŞI AÇIKLAYACAĞIM, dedi.

O zaman şimdi TSO Başkanı belli oldu mu, dersiniz… Hani sonuçta burası Karabük, değil mi ?

  Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Atama Müjdesi

Yayın: 07.05.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının, Sınıf Öğretmenliğine 3.263, Özel Eğitim Öğretmenliğine 2.499, Rehberlik için 1.597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 1.594, İngilizce için 968 öğretmenin en çok alım yapılacak branşları resmi sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Buna göre bir sınav takvimi belirlendi.  Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları ve sözlü sınav merkezleri için tercihler 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların sözlü sınava alınacağı sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edileceği, sınavlarının ise 1 Temmuz’da başlayacağı duyuruldu.

Başvuru için taban puan ve kontenjan listesine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.
Atama takvimine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.