Başkan Aksoy Emitt 2017’yi Değerlendirdi

Halil Kızılyer
Yayın: 31.01.2017 23:24
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy bu yıl 21. si düzenlenen ve Pazar günü sona eren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT’i değerlendirdi.

Aksoy EMİTT Fuarının dünyanın en büyük 5 fuarından birisi olduğunu ifade ederken “2009 yılından bu yana fuara Safranbolu olarak oldukça güçlü bir şekilde katılım sağlıyoruz” dedi.

Aksoy şöyle devam etti; “EMİTT Turizm Fuarına Safranbolu Belediyemiz Karabük standında ve BAKAB holünde katıldı. Malumunuz BAKAB Sekretaryasını da Safranbolu Belediyesi üstlenmekte. Dolayısı ile 7 il bu stantta tanıtım çalışmalarımızı birlikte yürüttük. EMİTT Dünyanın en önemli ve büyük fuarlarından birisi. Böylesine önemli bir fuarda dünya çapında turizm adına çok önemli kentlerle birlikte yer almak bizler için öncelikle bir gurur vesilesidir. Diğer bir konu Türkiye’nin turizminin pay edildiği, turizmin hareket noktasını oluşturan EMİTT Fuarı 21 yıldır devam ediyor. Bizde göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana bu fuara katılmaya devam ediyoruz. Karabük’ü açıkçası genellikle Safranbolu’nun temsil ettiğini söyleyebiliriz. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Turizm İl Müdürümüz, Mahalli İdareler Müdürümüz ile birlikte fuar alanında değişik tanıtım çalışmalarında bulunduk”

Safranbolu Belediyesi olarak yaklaşık 5 gün süresince Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve 12 personel ile yüksek düzeyde bir katılım sağladıklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “sakem ile oradaydık tanıtım birimlerimizle oradaydık festivalimizi diğer turizm değerlerimizi orada tanıttık bizimle beraber hareket eden Safranbolu ticaret odası esnaf odası turizmcilerimizle orada beraberdik bizim için çok önemli fuar emir fuarı hakikatten buraya ciddi şekilde yüklendik yine batı Karadeniz konsepti ile oradaydık. Batı Karadeniz turizm akla geldiğinde ilk plana geçmiş bir bölge değil idi. Ancak biz 6 yıldan bu yana Batı Karadeniz konsepti ile katıldığımız için bir birliktelik örneği oluşturduk. Bu nedenle pek çok kalkınma ajansı, bölgeler bir araya gelerek tanıtım çalışması içerisine girdik ve bizler de bunlara önderlik ettik. Geldiğimiz noktada ise Safranbolu’muz ve bölgemiz bir alternatif mekân olmaya başladı. İnşallah çok daha fazla çalışarak bölgemizi bir turizm alternatifi haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Fuarda çok sayıda Devlet Erkanının stantları ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Aksoy; “Bu yıl ziyaretçilerimiz arasında başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Turizmin önde gelen firma sahipleri ve yetkilileri de ziyaretimize gelerek bir nevi Safranbolu’yu ziyaret etmiş oldular. Kendilerine bölgemizi tanıttık. Bununla birlikte 2017 yılında turizmin oldukça hareketli geçeceğini tahmin ettiğimi belirtmek isterimi. Fuardaki yoğun ilgi bunu gösterdi. Bu vesile ile EMİTT 2017 ‘de bölgemizin tanıtımına katkıda bulunana herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam’dan sürdürülebilirlik odaklı projeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Rönesans Holding'in 2015'te bünyesine kattığı, Hollanda merkezli Ballast Nedam, sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle öne çıkıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ballast Nedam, Rönesans Holding çatısı altında Avrupa, Karayipler, Afrika ve Asya'daki faaliyetlerini artırarak uluslararası varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Köprü, tünel, kamu binası, liman, konut ve otoyol inşaatı gibi farklı projeleri hayata geçiren şirket, ekonomik kalkınma, hareketlilik ve erişilebilirliği artırmak amacıyla sunduğu yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyor.

Yıl boyunca enerji, su, konut, ulaşım ve sanayi gibi temel sektörlerde sürdürülebilir dönüşümleri hayata geçirerek büyümeyi hedefleyen şirket, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, iklim krizine karşı dirençli sistemler kurmaya odaklanıyor.

Şirket, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, 2030'a kadar şantiyelerde yüzde 100 karbon nötr olmayı, 2040'a kadar ise enerji nötr inşaat hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Hollanda'nın temel altyapısını yenileme konusunda önemli adımlar atan Ballast Nedam, ayrıca, Rijkswaterstaat ile işbirliği içinde, DEME ve Macquarie konsorsiyum ortaklığıyla “A24 Blankenburgverbinding” yol bağlantısı projesini hayata geçiriyor.

Rotterdam bölgesinde erişilebilirliği ve ulaşımı geliştirmeyi, sürdürülebilir altyapı yoluyla bölgenin geleceğini güvence altına almayı hedefleyen proje kapsamında, iki kavşak, bir kara tüneli ve Scheur Nehri'nin altından geçen bir tünelin tasarımı, inşası, finansmanı ve 20 yıllık bakımı üstleniliyor.

Tünel parçalarının suyun altına yerleştirilmesi gibi karmaşık ve hassas bir operasyon gerektiren “Maasdeltatunnel” projesi ise Ballast Nedam'ın 2023'e attığı başarılı bir imza olarak değerlendiriliyor.

– “Amacımız, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, projeye yönelik açıklamasında, “Amacımız, yaşam alanları ile sürdürülebilirliği bir araya getiren, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti. Ballast Nedam'ın bu alandaki global başarılarından ve sürdürülebilirlik odaklı yürüttüğü öncü çalışmalardan büyük gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ballast Nedam Proje Direktörü Patrick van Os, bu projenin, üstün teknik yetenek ve yenilikçi düşünce gerektiren bir çalışma olduğunu belirtti.

Van Os, “Çığır açan bu projeyi başarıyla tamamlayan ekibimizle büyük gurur duyuyorum. BAAK ve Rijkswaterstaat yetkilileri, danışmanlar, çok sayıda alt yüklenici ve Rotterdam Liman İdaresi gibi paydaşlar dahil olmak üzere yüzlerce kişi, bu projenin gerçekleşmesini mümkün kıldı. Ballast Nedam çalışmalarımızın 2024 sonunda kullanıma girdiğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizi en çok heyecanlandıran, Rotterdam bölgesinin erişilebilirliğini geliştirmek ve ekonominin büyümesine katkıda bulunmak.” ifadelerini kullandı.

– Cartesius projesi, kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştiriyor

Ballast Nedam, sürdürülebilir yaşam alanları kurma hedefi kapsamında, yenilenebilir enerjiye yönelik küresel stratejisini de genişletiyor. Bu stratejinin bir parçası olan Cartesius projesi, dünya genelinde insanların daha uzun, mutlu ve sağlıklı yaşadığı “Mavi Bölgeler” biliminden esinlenerek hayata geçirildi.

Mavi Bölgeler bilimi, modern kentleşme projelerinde ve sürdürülebilir yaşam alanlarının tasarımında ilham kaynağı olarak kullanılıyor. Proje, yoğun kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştirirken, modern ulaşım yöntemlerini de entegre ediyor. Cartesius'taki tüm evler, düşük enerji tüketimi ve yeniden kullanılabilir malzemelerle inşa edilerek çevresel etkiler azaltılıyor. Sıcak su ve ısıtma, ortak toprak enerji kaynağı ve güneş panelleri aracılığıyla sağlanırken, binalar iklimle uyumlu beyaz çatılarla donatılarak yaz aylarında soğutma ihtiyacı azaltılıyor.

Ballast Nedam, sürdürülebilirlik taahhüdünü bir adım daha ileri taşıyarak, kablo kanallarından temellere ve çatıya kadar tamamı sürdürülebilir malzemelerle inşa edilen çok işlevli bir hidrojen istasyonu da geliştirdi.

Hollanda'nın 700 bar hidrojen dolum istasyonu “Mexicostraat Hidrojen İstasyonu”, hidrojen üretimini yerinde elektroliz yöntemiyle gerçekleştiriyor. Bu yenilikçi tesis, otomobillerden otobüslere, kamyonlardan teknelere kadar geniş bir yelpazede taşıma araçlarının fosil yakıtlar yerine hidrojenle dolum yapmasına olanak tanıyor ve temiz enerjiye geçişi hızlandırıyor.

Ballast Nedam, Rönesans Holding ile bu yıl, Edie Ödülleri'nde “Jonas Projesi” ile finalistler arasında yer alırken, SEAL Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde ise “Yılın Sürdürülebilir Ürün Ödülü”nü kazandı.

Amsterdam'ın IJburg bölgesinde yer alan bina, sağlıklı yaşam, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği esas alınarak tasarlandı. Projede ahşap ve sürdürülebilir beton gibi çevre dostu malzemeler kullanılırken, yapı yüzde 97'lik atık ayırma oranına ulaşarak sürdürülebilirlik alanında en yüksek “BREEAM” sertifikasına layık görüldü.

Jonas Projesi, modern şehir yaşamının gereksinimlerini karşılayan, çevresel etkiyi en aza indiren ve geleceğe yön veren bir model olarak öne çıkıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331