Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi Protokolü İmzalandı

Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi Protokolü İmzalandı

Yayın: 13.09.2023 10:40
Paylaş:
A+ A-

Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi Protokolü İmzalandı. Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine, Vali Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve diğer yetkililer katıldı.

Ülkemiz genelinde 135 adet bulunan Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi ile engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını ve bağımsız yaşama becerilerinin artırılmasını desteklemek, engelli bireye sahip ailelere gündelik yaşamda engelli bireyi dışındaki diğer meşguliyetlerine zaman ayırabilmesi imkan sağlanması hedefleniyor. Merkezde sunulacak diğer hizmetler arasında; engelli bireylerin kişisel bakımlarının yapılması, engelli birey ve ailelerine sunulacak rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri, EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) kursları, eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler” gibi hizmetler verilecek.

İmzalanan protokole göre Beşbinevler Bahçelievler Mahallesinde 3500 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yer alan mülkiyeti Karabük Belediye Başkanlığına ait bina gerekli tadilatların tamamlanmasının ardından hizmete girecek.(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da dereye devrilen otomobilin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Yağlıdere ilçesinde otomobilin dereye devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Kanlıca köyü mevkisinde, Üçtepe beldesi yönüne giden M.T. (55) idaresindeki 28 ADD 105 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye devrildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler sürücünün yaşamını yitirdiğini belirledi. M.T'nin cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna götürüldü.