Anadolu Ajansı tarafından
30 Eylül, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye Adalet Akademisi Lideri Özdemir, Trabzon’da konuştu:

blank

TRABZON (AA) - Türkiye Adalet Akademisi Lideri Muhittin Özdemir, amaçlarının hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik unsurlarını benimseyen, toplumun adalet gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Özdemir, bir otelde organize edilen, "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar" ve "Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" bahisli hizmet içi eğitimin açılış kısmında, güçlü ve faal bir adalet anlayışının toplumsal barışı beraberinde getireceğini belirtti.

Hakim ve savcı eğitiminin, yargının mukadderatını değiştirecek boyutta olduğunun altını çizen Özdemir, yenilenen ve güçlenen yapısıyla çalışmalarına orta vermeden akademinin aday, hakim-savcı eğitimlerinin yanı sıra kamu kurumlarının hukuk ve adalet alanındaki hizmet içi eğitimlerine de devam ettiğini vurguladı.

Özdemir, eğitim faaliyetlerini önemsediklerine dikkati çekerek, "Hedefimiz, hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik unsurlarını benimseyen, toplumun adalet gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmektir." dedi.

"Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Yargı Mensuplarının Avrupa İnsan Hakları Mukavelesi İhlallerinin Önlenmesi Konusunda Kapasitelerinin Arttırılması" projesi kapsamında, 1 Kasım'da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın iştirakiyle "Uluslararası Aile Sempozyumu" düzenleyeceklerini lisana getiren Özdemir, sempozyumda boşanma hukukunu tüm taraflarıyla ele alacaklarını söz etti.

Özdemir, 2 yıl evvel başlattıkları yargı kararlarını gerekçelendirme çalışmasının değerine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye Adalet Akademisi, 2022 yılında yaklaşık 2 bin 438 hakim adayına eğitim verdi. Tekrar hakim ve savcılara yönelik yerinde eğitimler, yüz yüze eğitimler ve proje kapsamında eğitimler ve uzaktan eğitimlerle 16 bin 708 meslektaşımıza eğitim programı düzenledik. Hizmet içi eğitimlerde ise 39 programda 2 bin 425 meslektaşımız eğitim aldı. 8 farklı programda 200 yabancı meslektaşımıza eğitim verdik. Toplamda yaklaşık 20 bin hakim ve savcıya Adalet Akademisi olarak eğitim faaliyetlerinde yer verdik. Adalet Akademisinin 2023 eğitim programları da süratle devam ediyor. Bu yıl tüm alanlarda 12 bin 785 sayısına ulaştık. Şu an son periyot eğitimlerini sürdüren 1107 hakim ve savcı adayımız var."

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ise hakim ve savcıların düzgün yetiştirilmesinin, bir ülkenin yargı sisteminin tesirli ve verimli işleyebilmesinin en kıymetli teminatı olduğuna dikkati çekti.

Türkiye Adalet Akademisince düzenlenen toplantıya, Avrupa Kurulu Ankara Program Ofisi Lideri William Massolin, Yargıtay üyesi Beytullah Metin, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Akdoğan, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Lideri Osman Küçükosman, Trabzon ve etraf vilayetlerden hakim ve savcılar katıldı.

İki gün sürecek meslek içi eğitim programında, Yargıtay'ın ilgili daire liderleri ve üyelerince hakim ve savcılara eğitim verilecek.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.