Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
10 Ekim, 2023 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, Karabük’te temaslarda bulundu

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük'te çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Değirmenci, genel başkan yardımcıları Bayram Altun, Mustafa Kılıç, genel sekreter Ahmet Çolak ve şube başkanı Kenan Yılmaz ile Karabük Valisi Mustafa Yavuz'u ziyaret etti. Değirmenci ve beraberindeki heyet, daha sonra İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse'yi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Son olarak AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt'ı ziyaret eden Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, "Ben kendi evimdeyim, misafir değilim. Burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Biz 22 yıldır Cumhurbaşkanımızla beraber yol yürüyoruz. Ülkemizin çalışma hayatının emek hareketinin bir tarafını temsil ediyoruz HAK-İŞ'le birlikte. Bu temsil içerisinde ne zaman başımız sıkışsa ne zaman işimiz iyi gitmese soluğu Cumhurbaşkanımızın yanında alıyoruz. Sağ olsun kendileri de HAK-İŞ'i sadece bir işçi kuruluşu olarak değil, Türkiye'nin çok önemli değerlerinden biri gördüğü için de taleplerimizi dikkate alarak sorunlarımızın çözümünde çok ciddi emekler sarf ediyor, gayretler gösteriyor." ifadelerini kullandı. Değirmenci, yerel seçimlerin yaklaştığına işaret ederek, "Nasıl ki Türkiye'de genel seçimlerde Cumhur İttifakı büyük bir başarı elde ettiyse yerel seçimlerde de yine Cumhur İttifakı'nın Türkiye genelinde büyük bir başarı elde edeceğini düşünüyorum. Hep beraber o kulvarda da koşacağız. Koşturup elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Allah memleketimize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Hep beraber milletin beklentilerine cevap verecek kadroların iş başına gelmesini nasip etsin." diye konuştu.(AA) https://youtu.be/69BPYI1N7OI
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.