Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Nisan, 2017 14:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu Belediyesi gazetecilere bisiklet hediye etti

Bolu'da görev yapan gazetecilere Bolu Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi. Bolu Belediyesi, ilde görev yapan gazetecilere Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen törenle bisiklet hediye etti. Haber ajansları, yerel gazeteler ve televizyonlara 1'er adet bisikletlerin hediye edildiği törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gelişmiş ülkelerde bisikletli hayat çok yaygın olduğunu ve ülkemizde ise buna doğru yavaş yavaş insanların ısındırılmaya çalışıldığını belirterek, "Bolu'da da bisikletli yaşamı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Farkındalığı hissettirmek istiyoruz. Bu konuda 30 kilometrelik bir yol ağının planlamasını yaptık. Ve yavaş yavaş bu yıl içerisinde bunu şekillendireceğiz. Atatürk Orman Parkı'nda ki bisikletlerimizle insanlar istedikleri gibi hareket edebilecekler. Şehir merkezinde de artık bisiklet park yerlerimiz oluşmaya başladı. Bizim gönlümüzden geçen bisikletin güncel yaşamımıza girmesi. Bunu sağlamak için de bir farklılık oluşturmak ve bunu çok iyi duyurabilmek için basın mensuplarımıza bisiklet dağıtıyoruz. Çünkü bunu duyuracak olan, yaşayacak ve yaşatmaya vesile olacak onlar. Onlar vasıtasıyla Bolu insanının da yavaş yavaş bisiklete duyarlılığı artsın istiyoruz. Bisiklete duyarlılığımız artarsa sağlıklı olacağız. Hava kirliliğinden kurtulacağız ve ilimizi kurtaracağız. Ve sağlık giderlerimizi minimize edeceğiz. Bizim amacımız da sağlıklı bir neslin geleceğe doğru umutla bakmasını sağlamak" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Halil Kızılyer tarafından
13 Mayıs, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Özkan Çetinkaya Özür Diledi!..

Çetinkaya: " Üslup, Doğru Sözün Kurbanıdır”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, geçtiğimiz hafta emeklilerin ücretsiz toplu taşıma kullanımıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle kamuoyunda oluşan tepkilere dair öz eleştiride bulundu ve emeklilerden özür diledi. Çetinkaya, kullandığı ifadelerin üslup açısından uygun olmadığını belirterek, “Yanlış üslup, doğru sözün kurbanıdır. Bize yakışmayan bir üslup kullandık, bizler özür dilemekten çekinecek insanlar değiliz” dedi.

"HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM"

Bir İnternet Sitesinde katıldığı programda konuşan Başkan Çetinkaya, "Emeklilerin kendisi istiyor, ücretsiz ulaşımı kaldıracağız" şeklindeki açıklamasının yanlış anlaşıldığını ve söylem dilinin uygun olmadığını vurguladı. Çetinkaya, “Bütün emeklilerimizden özür diliyorum. Hepsini çok seviyorum, hiçbirini incitmek istemiyorum. Biz her zaman onlarla birlikteyiz. Mahallelerdeyiz, sokaklardayız” ifadelerini kullandı.

“KALDIRACAĞIZ DEĞİL, DÜZENLEME GETİRECEĞİZ”

Sözlerinin maksadını aştığını belirten Başkan Çetinkaya, “Aslında bize yakışmayan üsluplar. Bu cümleler bize yakışmıyor. Şunu diyebilirdik: ‘Bir düzenleme yapacağız, buna da bir kota getireceğiz.’ Söylediğimiz söz maksadını aştı, kabahat bizim. O üslup bize yakışmaz. 'Kaldıracağız' dememeliydik, düzenleme getireceğiz demeliydik. Gerçekten de kamu kaynakları belli bir stratejiyle harcanmalı, isteğimiz bu” şeklinde konuştu.

YENİ DÜZENLEME YOLDA

Toplu taşıma ile ilgili düzenleme üzerinde bir heyetin çalıştığını belirten Çetinkaya, tasarının belediye meclisine sunulacağını söyledi. Mevcut uygulamanın da önceki bir meclis kararıyla alındığını hatırlattı. Konunun ulusal basına yansımasından dolayı üzüntüsünü dile getiren Çetinkaya, “Çekinmiyoruz, çünkü samimiyiz ve gayretliyiz” dedi.

“KARABÜK’ÜN EMEKLİSİ BİZİM CANIMIZ, CİĞERİMİZ”

Karabüklü emeklilere olan sevgisini vurgulayan Çetinkaya, “Bu ulaşım meselesi nedeniyle kalplerini kırdığımız bir husus varsa, hepsinden özür diliyorum. Her tartışmada bu konunun yeniden gündeme gelmesine üzülüyorum. Biz hiçbir zaman emeklilerimize saygısızlık yapmayız. Sokakta, mahallede hep birlikteyiz.” şeklinde konuştu.

Karabük’ün adının bu şekilde ulusal gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Çetinkaya, “Sanki Karabüklüleri bizden çok düşünüyorlar. Oysa kimse Karabük’ün emeklisini, çocuklarını, ailelerini bizden daha çok düşünemez. Hepsi bizim canımız, ciğerimiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.