ÖĞRETMEN OLMAK

ÖĞRETMEN OLMAK

Yayın: 24.11.2023 15:09
Paylaş:
A+ A-

Bugün öğretmenler günüymüş. O halde benim de günüm mü ? Günümdür  herhalde. Bilfiil okullarda öğretmenlik yapmasam da, diplomam var diyecektim ama,  minik bir deneyimim var aslında. Zamanında Sağlık Kolejinde bir iki ay ders vermiştim . Küçüklüme verdiğim  dersleri de sayarsak, bu konudaki  rüştümü ispatlarım gibi  geliyor fakat düşününce  başka başka tecrübelerde çıkmıyor değil karşıma. Zamanında dayımın kızına da bütünlemeye kaldığı için, yaz tatili  boyunca matematik ve İngilizce dersleri vermiştim. Geçmişti sınıfını.

Yukarıdaki fotoğrafta benim ilk okul ikinci sınıf öğretmenim yer alıyor. İlk okulda beş öğretmen değiştirdim. Öğretmenlerimin hepside güzel insanlardı. Fotoğraftaki öğretmenim de değerli bir insandı, öğrencileri olarak  onu sever ve sayardık. Ne fazla yüz verip şımartır ne de öfkeli halleri ile korkuturdu. Tam dengedeydi yani. Hiç öğrenci seçmez hepimize eşit mesafede dururdu fakat bozum olduğum bir anım var. Bu hoş olmayan anının yanında bir çok güzel anlar da olmuştur mutlaka fakat hafızamda kalan bu olmuş. Öğretmenimiz sık sık haritaya bakmadan,  ezberden Türkiye haritası çizmemizi istiyordu. Bir seferinde ; haritamı beğenmediği için, hiç bir şey demeden, kağıdımı önümden alıp, buluşturarak çöpe atıverdi. Öyle kötü oldum ki, sanki o kağıtla birlikte bende o çöp kutusunun içine girdim. Bu olayı neden unutmadığımı bilmiyorum. Ne bir azar, ne bir küçümseme sözü hiç bir şey yoktu ortalıkta ve sadece  bana özel yaptığı bir davranış da değildi yaptığı. Beğenmediği bütün haritalara aynını yapıyordu !   Zor iş öğretmenlik. Fazla sabırlı olmayı gerektiriyor. Bir yıl boyunca verdiğin onca emeğin ardından öğrencinin aklında  kalan bu olabiliyor. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.  ❤

Sevgilerimle

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Gençlik Haftası”nda Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkmanın Önemi Vurgulandı

Yayın: 20.05.2024 10:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, ‘Gençlik Haftası’nda birbirinden özel etkinliklerin adresi oldu.  15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısı ile Safranbolu, Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilen etkinliklerle gençlerin bir araya gelerek milli ve manevi değerlerin daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir platform oldu.

Safranbolu’da, Gençlik Haftası’nın anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen programlar Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliği ile başladı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Adakan tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yer alan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Haftası konulu şiir ve kompozisyonlar yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve çelenk sunma programı sona erdi.

 Safranbolu‘daki fener alayına katılan herkesin ellerinde Türk Bayraklarıyla görüntülendiği yürüyüş ilgi gördü. Akşam saatlerinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen müzik etkinlikleri göz doldurdu. Müzik etkinlikleriyle dolu dolu geçen bu özel haftaya katılan herkesin coşkusu ve birlikte olma duygusu oldukça etkileyiciydi. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikler, gençlere milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları konusunda önemli bir mesaj verdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)