Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
26 Kasım, 2023 15:04 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:39
A+ A-

Safranbolu’da “İlhamımı Taştan Aldım” Sergisinin Son Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen resim sergisinin açılışı Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu ve ilçe protokolünün katılımlarıyla açılan sergide Cemil Cengiz Uygun’a ait 47 tablo sergilendi. Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Cemil Cengiz Uygun, 27 yıldır taşların üzerindeki şekilleri tablolara aktarıyor. Taştan ilham alarak başladığı resimler hakkında gazetemize konuşan Ressam Uygun; “Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan resimleri görüyorsunuz. 27 yıllık bir çalışmanın sonucunda bu sergide bir araya geldik. Bir taştan ilham alarak resim yapıyorum. Şu ana kadar bir sanat akımına bağlı olmayan bir çalışma olup, sıfır kilometredir. Burada tabloların bazılarında iki, bazılarında üç ve dört imza görebilirsiniz. Bunları çevirdiğinizde sizlere farklı suretler gösterecektir. İmza yönünde bu tablo izlenebilir. Bu yönüyle de dünyadaki tüm akımlardan bağımsız ve özgün bir yapılışı vardır. Renkler birbirinin aynı gibi görünebilir, turuncuya doğru genellikle sarı renk tonlarındadır. İlham aldığım kaynağın orijinal renklerini taşıyor. Tablolarda ortaya çıkan renk bütünlüğü, bir aile hissiyatını oluşturmaktadır. Biz hepimiz aynı ailedeniz hissiyatını ortaya çıkarmaktadır.”  dedi. Sergide, tabloların yanında taşların fotoğrafları ya da orijinali konularak birlikte yer aldığını görenler, Ressam Uygun’un taşlardan ilham alarak düşündürdüklerine ortak oluyor. Farklı çalışma metoduyla benzersiz bir sergi sizleri bekliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kuzeyin Dijital Yıldızları: Orta Karadeniz’in iş ve veri analistleri yetişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve bir firma iş birliğiyle hayata geçirilen Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı, bayanların dijital iş gücüne iştirakini artırmayı hedefleyen örnek bir eğitim modeli olarak uygulanıyor.
Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat vilayetlerinden üniversite son sınıf öğrencisi ve mezun 50 bayan, "İş ve Data Analisti" olarak yetiştiriliyor. İştirakçiler, IIBA (International Institute of Business Analysis) standartlarına uygun formda Milletlerarası İş Metodolojisi, Data Tahlili, Bilginin Görselleştirilmesi ve bu alandaki aktüel teknolojik araçların kullanımı üzere mevzularda kapsamlı bir eğitimden geçiyor; Müşteri Alakaları İdaresi, Mentilik, Algoritma Eğitimleri üzere kavramsal ve gelişimsel eğitimlerin yanı sıra bilgi görselleştirme alanında kullanılan Power BI, SQL üzere teknik donanımlarını geliştirebilecekleri eğitimlerle de destekleniyor.
Oryantasyon programıyla 9 Nisan’da başlayan eğitim süreci, Haziran sonunda tamamlanacak. Eğitimler hem çevrim içi hem de yüz yüze formatlarda sürdürülüyor. Programın değerli adımlarından biri olan Samsun’daki Vizyon Atölyesi, 18 Nisan’da gerçekleşti. Atölye çalışmasında Liderlik, Öz Şuur, Öz Kontrol ve Vizyon Oluşturma başlıklarında iştirakçilerin bilgi ve hünerleri geliştirildi.
İş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşma, birebir mentörlük ve işletmelerle proje geliştirme fırsatlarıyla zenginleştirilen program, dijital alanda meslek hedefleyen bayanlar için kıymetli bir adım oluyor. Eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayıp mezun olan iştirakçiler, bilişimden sıhhate, eğitimden imalat sanayine kadar birçok bölümde nitelikli istihdam için hazır hale gelecek.
Kuzeyin Dijital Yıldızları, yalnızca bayanların ferdî meslek gelişimini değil, birebir vakitte bölgesel kalkınmaya bayan eliyle taraf verme maksadını de güçlendiriyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.