Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
27 Kasım, 2023 00:06 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:38
A+ A-

Şefik Dizdar Sanat Galerisi Safranbolu’da Karma Sanat Sergisiyle Kapılarını Açtı

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve öğretmenlere özel “Karma Sanat Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Safranbolu Kazdağlıoğlu Meydanı’nda yer alan Şefik Dizdar Sanat Galerisi, 30 Kasım tarihine kadar kapılarını sanatseverlere açık tutuyor. Karma sanat sergisinde; Ali Uyanık, Ayla Ağyaroğlu, Ayfer Onkardeşler, Aysel Şık, Ayşe Salur, Burcu Sezer, Erhan Başaran, Elif Kocakaya, Eyüp Günaydın, Fatma Avcı, Fatma Coşkun, Hatice Çelik, Hüseyin Çelik, Hüsnü Bozkurt, İlknur Başat, Nebahat Kara, Nergiz Çelikkaya, Nuray Mumcu, Recep Çakmak, Sacide Çapraz, Sakine Kelleci, Semra Okan, Sevgi Ergün, Sevgi Şahinder Çakır, Sevil Koca, Yıldız Yavru, Zafer Çamlıca, Zahra Mohammadi ve Zuhal Arslan Şener’e ait birbirinden özel tabloları sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi hakkında konuşan Ressam Aysel Şık, “Karma sanat sergisi birbirinden değerli tablolardan oluşuyor. Bu sergide 29 ressama ait tablolar bulunuyor. Kurtuluş savaşına ait siyah beyaz fotoğrafı, kağnı arabasıyla görünen İnebolu’da kadın kahramanımız Şerife Bacı ile birleştirdiğim renkli bir çalışma oldu. Meslek olarak 12 yıldır resim sanatıyla uğraşıyorum ama yaklaşık 45 yıldır nerdeyse çocuk yaşta başladığım bu sanatın hep içerisindeydim. Hiç pes etmeden, büyük bir sabırla ve incelikle sanatımı yapmaya devam ediyorum. Kara kalem, yağlı boya gibi malzemelerle çalıştım ve birçok kompozisyon, portre gibi birbirinden bağımsız her nesneyi, kısacası her şeyi resmetmeyi seviyorum. Yaptığım işin içerisinde, yani kendimi tabloda hissederek resim yapmak, beni çok mutlu ediyor. Büyük bir aşkla ve tutkuyla resim yapıyorum. Kendimden bir şey katmayı çok önemsiyorum. İlk olarak dergilerde gördüğüm birçok sanatçıları çizmeye başladım. Hatta yıllar önce, Türkan Şoray’ı iri küpeleriyle çizdiğim bir kara kalem çalışmamı ona bir mektupla göndermiştim. O da bana çok güzel bulduğunu ifade eden imzalı bir fotoğrafını göndermişti. Bu sergide bulunan siyahi kadının iri küpeleri, yine onlarında özgürlükleri için mücadeleleri çok etkiledi. Anadolu kadınlarının çift katlı dikip giydikleri cepkenleri ve yine özgürlükleri için cepheye gitmeleri, bu tabloda kıyafetlerin renk ve dokusunu, o tok duruşu Kurtuluş savaşı konulu kadınlarımızın üzerinde resmetmeye çalıştım. Geçmiş ile bugünün karması iç içe olan eserler ortaya çıktı. Sergimiz bu hafta açık kalacak. Herkesi sergimize bekliyoruz.” dedi. Şefik Dizdar Sanat Galerisi, sanatseverleri bekliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 18:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Prof. Dr. Teoman Duralı’nın Adı BEUN İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde yaşayacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ideolojinin yerli ve ulusal sesi, mütefekkir Türk âlimi Prof. Dr. Teoman Duralı’nın ismiyle taçlandı.
16 Nisan 2025 tarihli ve 9724 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, BEUN İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin ismi "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak ilan edildi. Kelam konusu karar, 17 Nisan 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bahse ait yaptığı açıklamada, bu manalı ismin üniversite çatısı altında yaşatılmasının hem bilim hem de üniversite topluluğu için büyük bir gurur ve memnunluk olduğunu vurguladı. Özölçer şöyle dedi:
"Emeğin başşehri Zonguldak’ın gururu Merhum Prof. Dr. Teoman Duralı hocamız; yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın birçok ülkesini gezmiş, alanında pahalı bilim insanları yetiştirmiş, insanlık fikrinin yol göstericilerinden çok değerli bir ilim neferidir. Derin felsefi birikimi, ilmi müktesebatı ve entelektüel duruşuyla da bizlere hem rehber hem ilham kaynağı olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 101 yıllık esaslı geçmişe sahip Üniversitemizin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine onun isminin verilmesi, sadece bir isim değişikliği değil; bir misyonun, bir duruşun ve bir vizyonun Üniversitemizde beden bulmasıdır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Prof. Dr. Teoman Duralı hocamızın klasik ve kültürel kıymetleriyle hemhâl olmuş entelektüel şahsiyeti ve bizlere rehber olan çalışkanlığıyla onun müsaadeden yürüyen, düşünmeyi, sorgulamayı ve üretmeyi temel alan kuşaklar yetiştirmeye devam edeceğiz. Bedelli Hocamızın; ideoloji, tarih, sosyoloji, psikoloji, Türk lisanı ve edebiyatı, Batı lisanları ve edebiyatları üzere insanı ve toplumu anlamaya yönelik pek çok disiplini bir ortada barındıran İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemize isminin verilmesi, Teoman Duralı’nın çok taraflı ve derinlikli akademik mirasıyla müsemma olmuştur. Bu his ve fikirlerle Teoman Duralı hocamızın ismini İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemize uygun gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım, üniversitem ve Zonguldaklı hemşehrilerim ismine şükranlarımı arz ediyorum. Bu manada takviyeleriyle her vakit yanımızda olan Yükseköğretim Kurulu Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve Yükseköğretim Kurulu ailesine de teşekkür ediyorum."
Teoman Duralı’nın fikir dünyasının, genç akademisyenlere ve öğrencilere ilham kaynağı olacağını kelamlarına ekleyen BEUN Rektörü Prof. Dr. Özölçer, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Teoman Duralı ismiyle bütünleşecek Fakültemiz, bundan sonra büyük bir vefa duygusu ve ilmi sorumlulukla, değerli hemşehrimiz ve kıymetli aydınımız Prof. Dr. Teoman Duralı hocamızın mirasını yaşatacak ve yeni kuşaklara aktaracaktır."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.