Halil Kızılyer tarafından
26 Aralık, 2023 10:37 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:17
A+ A-

Karabük’ten Gazze’ye Yardım

Millî Eğitim Bakanlığının  Hayat boyu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında başlatılan  kampanya çerçevesinde Karabük Belediyesine ait Sosyal Yaşam Merkezlerinde açılmış olan Karabük Halk Eğitimi Merkezi Dikiş ve Giyim Kurslarında usta öğretici ve kursiyerler  tarafından Gazze bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere eşofman takımı üretimlerine başlandı. Bu kapsamda Halk Eğitimi Merkezi Kurslarını ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşama Merkezinde eşofman üretimlerini yerinde inceledi. Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile Gazze bölgesinde ihtiyaçlara yönelik eşofman takımı, çocuk kıyafeti gibi çeşitli giysi üretimlerinin aralıksız devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akma,, "Bu zor dönemde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz direktifleri doğrultusunda Halk Eğitimi Merkezlerimiz, Gazze bölgesindeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına yönelik üretimler yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Karabük ilimizde sosyal yaşam merkezimizde kurslarımızı bugün ziyaretlerimiz esnasında gördüğümüz bir manzarayı sizlerle paylaşmak istiyorum. 20 öğretmenimiz, 39 kursumuz, 467 kursiyerimiz ile Karabük genelinde kurslara devam eden ablalarımız, annelerimiz 1000 civarı eşofman tamını dikiyorlar ve bunları da Gazze' deki drama oradaki çocuklara göndermek istiyorlar. Gazze' deki insanların, insanlarımızın mağduriyetine Karabük'ten  bir ses olmak için İl Millî Eğitim müdürü olarak bugün buraya geldiğimde anneler, ablalar beni bile dinlemediler çünkü işimiz var dediler çalışmamız gerek dediler. Bu işi çok önemsiyorlar. İnşallah Gazze'deki dram bitecek, katliam bitecek. Bittiğinde Karabük ilinden gönderilen battaniyeler, eşofmanlar oradaki insanlarımıza mesaj olarak ulaşmış olacak” dedi. (Halil Kızılyer) blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.