Halil Kızılyer tarafından
01 Ocak, 2024 11:50 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 11.10.2024 05:19
A+ A-

Genel Başkan Değirmenci, Engelli İşçilere Yönelik Eğitim Programına Katıldı

blankHAK-İŞ  Genel Başkan Yardımcısı ve  Öz Çelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Yunus Değirmenci,  Avrupa Birliği Erasmus+ Programı çerçevesinde, İstanbul Üniversitesi ile birlikte yürütülmekte olan “Uzaktan Çalışanlar İçin Avrupa Dijital Beceri Merkezi (Remote Net) Projesi” Engelli İşçilerin Uzaktan Çalışma Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Programı’na katıldı. Toplantıya, Genel Başkan  Değirmenci’nin yanı sıra, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Ayhan Metin ve kardeş sendikalarımızdan eğitim programına katılan engelli HAK-İŞ üyeleri ile basın mensupları katıldı. Programın açılış toplantısında bir konuşma yapan Değirmenci, sınır ötesinde ülkemizin bekası için canını ortaya koyan ve geçtiğimiz günlerde hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 12 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diledi. Değirmenci, Filistin’deki İsrail’in zulmüne de dikkat çekerek, her daim Filistinli mazlum ve mağdurların yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. HAK-İŞ OLARAK DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ Dünyamızın son dönemlerde birçok felaketle birlikte salgın hastalıklar, kuraklık, savaş ve beraberindeki etkilerle mücadele ettiği bir zamanda dezavantajlı gruplarda yer alan engelli bireylerin olumsuz gelişmelerden çok daha ağır bir şekilde etkilendiğini ifade eden Değirmenci HAK-İŞ olarak, böylesi bir dönemde kadınlar ve engelliler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerini kapsayan ve kucaklayan projeleri, bir bir hayata geçirerek, dünyadaki olumsuz gelişmelerin etkilerini en aza indirmek için, gayret sarf ettiğimizi dile getirdi. “HER İKİ ÇALIŞMA MODELİNDE ESAS OLAN EMEKTİR, ALIN VE AKIL TERİDİR” Salgın dönemiyle birlikte uzaktan çalışma modelinin iş yaşamında yerinin giderek arttığı bir döneme girdiğimizi belirten Değirmenci, “Uzaktan çalışma modeliyle ilgili olarak, ilgili mevzuat ve kanunların düzenlenmesi için HAK-İŞ olarak, görüştüğümüz ilgili devlet kurumu yetkililerine görüşlerimizi ifade ederek, gerekli tedbirleri almaları için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda bir farkındalığın da oluşması için, HAK-İŞ olarak gayret sarf ediyoruz. Bizim nazarımızda evden çalışan da, işyerine gelip çalışan da birdir. Çünkü her iki çalışma modelinde esas olan emektir, alın ve akıl teridir. Her iki grup da, işyerine gerekli katkıyı ve verimi sağlamaktadır. Bu anlayışla, engelli bireylerin hayatının her alanında yanında olan HAK-İŞ, uzaktan çalışan bireylerin de yanında olmayı sürdüreceğinden emin olabilirsiniz” dedi. (Halil Kızılyer) blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.