Halil Kızılyer tarafından
05 Ocak, 2024 10:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Genel Başkan Değirmenci “ Ziyaretimiz Oldukça Verimli Geçti”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ile birlikte KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'i Ankara'daki makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yunus Değirmenci, görüşmenin KARDEMİR emekçileri adına oldukça verimli geçtiğini ifade etti. KARDEMİR emekçilerinin ücret iyileştirmeleri başta olmak üzere birçok konuda Yönetim Kurulu Başkanı Demir ile görüş alışverişinde bulunduklarını açıklayan Değirmenci, "Ülkemizin kalkınması ve KARDEMİR'in daha da büyüyüp gelişmesi için büyük bir gayret içerisinde olan Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Demir'e üyelerimizin haklı taleplerini ve beklentilerini ilettik. Ücret iyileştirmesi konusundaki üyelerimizin beklentilerini anlattık. Emekliliği hak etmiş üyelerimizin çocuklarının KARDEMİR'de işe başlatılmasıyla ilgili uygulamayı hayata geçirmiştik. Şimdi de bu uygulamaya devam edilmesi yönündeki talebimizi ilettik. Daimilik arz eden işyerlerinde çalışan taşeron işçilerimizin kadroya alınması konusundaki beklentimizi dile getirdik. Üyelerimizin refah ve mutluluğu için daha birçok konudaki beklentilerimizi anlattık. Ülkemizin gözbebeği KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarını daha da büyütmek için işbirliğimizin kararlılıkla süreceğini belirttik." şeklinde açıklamada bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Demir'e nazik ve samimi ev sahipliği için, Genel Başkan Yardımcısı Kılıç ve Şube Başkanı Yılmaz'a görüşmede verdikleri katkı için teşekkür eden Değirmenci, "İşyerlerimizde üretimin en önemli unsuru olan emeklerimizin karşılığını hakkıyla alabilmek için faydalı bir görüşme yapmış olduk. İnanıyorum ki, talep ve beklentilerimiz en kısa sürede karşılanacak ve bu sayede var olan iş barışını daha da güçlendirmiş olacağız" dedi. (Halil Kızılyer)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.