Karabük’te yasa dışı yollarla temin ettiği ve kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası üzere aygıtlara yerleştirilebilen casus kameraların internet üzerinden satışını yapan ve bu aygıtlara IP ile uzaktan erişim sağlayarak Türkiye genelinde binlerce kişinin imgelerini kaydeden şahıs, düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü gruplarınca yürütülen açık kaynak araştırmaları sonucu internette "casus kamera" olarak tabir edilen ve satışı yasak olan aygıtların Karabük üzerinden satışının yapıldığı tespit edildi. Yürütülen teknik takip ve istihbari çalışmalar sonucunda kelam konusu kameraların satışını gerçekleştirdiği belirlenen E.İ. isimli şüpheliye yönelik Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenlendi. Şüphelinin ikametinde yapılan iki farklı aramada 1 adet bilinmeyen kamera bulma dedektörü, 12 adet kamera ve ses kayıt düzeneği yerleştirilmiş tükenmez kalem, 5 adet priz görünümlü bilinmeyen kamera, 10 adet ses kayıt aygıtı yerleştirilmiş USB bellek, 258 adet anahtarlık içine gizlenmiş kamera ve ses aygıtı, 5 adet üçlü priz görünümlü kamera düzeneği, 2 adet Wi-Fi adaptörü içine yerleştirilmiş kamera, 1 adet avize duyu içine yerleştirilmiş kamera, 1 adet masa saati, 1 adet buvat kapağı, 1 adet gaz dedektörü, 1 adet otomobil anahtarı, 1 adet spot LED lamba içine gizlenmiş kameralar, 1 adet receiver kumandası, 1 adet dijital saat içine yerleştirilmiş kamera, 2 adet susta tipi ve 4 adet yaka tipi kamera ile kamera üretiminde kullanılan 120 elektronik devre, 185 anakart devresi, 175 devre anteni, 208 kamera, 550 aç-kapa anahtarı, 42 batarya ve çok sayıda duman dedektörü, powerbank, masa saati, oda kokusu, müzik kutusu, ses bombası, termometre, yaka düğmesi, büst ve heykelcik ile hesap makinesi ele geçirildi.
Şüpheliye ilişkin dijital malzemelerin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanlarınca incelenmesi sonucunda yaklaşık 55 bin imgeye ulaşıldı. Bu manzaralar ortasında özel hayatın kapalılığını ihlal eden ve cürüm ögesi taşıyan kayıtların bulunduğu belirlendi. Yapılan teknik tahliller sonucu şüphelinin satışını yaptığı IP kameralara uzaktan bağlanarak, aygıtları satın alan şahısların manzaralarını depoladığı tespit edildi. Ele geçirilen manzaralarda 38’i yetişkin, 11’i çocuklara ilişkin uygunsuz imgeler bulunduğu bildirildi. Bu gelişmeler üzerine Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan kuşkulu E.İ. gözaltına alındı. Süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen kuşkulu, çıkarıldığı mahkemece "özel hayatın kapalılığını ihlal", "kişisel bilgilerin hukuka karşıt olarak elde edilmesi" ve "müstehcenlik" hatalarından tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.