Anadolu Ajansı tarafından
04 Mart, 2024 12:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KDV, Kurumlar ve Gelir Vergisi Oranlarında Genel Bir Artış Olmayacak

Bakan Şimşek, "KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak. Motorlu taşıtlar vergisine ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik." dedi.

Bakan Şimşek, "Piyasaları tedirgin edecek adım atmayız. Şu an itibarıyla borsaya ya da başka bir alana yönelik piyasayı bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündemimizde değil." şeklinde konuştu.  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma çalışanı tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin meskenine gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.