Anadolu Ajansı tarafından
21 Mart, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tokat’ta Down sendromlu kız çocukları ile annelerine ücretsiz cilt bakımı

blank

TOKAT (AA) - Tokat'ta bir güzellik merkezi tarafından Down sendromlu kız çocukları ila annelerine ücretsiz cilt bakımı yapıldı.

Down Sendromu Derneği Tokat Şube Başkanı Seyhan Yazıcı Çoluk, AA muhabirine, Down sendromlu bireylerin toplumla birlikte hareket etmesi için çabaladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Tuğba Akbaba'nın kendilerine güzellik merkezinin kapılarını açtığını belirten Çoluk, "Annelerimizin ve gençlerimizin ihtiyaçlarına göre planlama oluşturduk. Annelerimiz de çocuklarımız da çok mutlu oldu. Bize destek olan Tuğba Akbaba'ya çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimizde 10 aile belirledik. 10 gencimiz var burada." dedi.

Akbaba'nın çok güzel bir uygulama yaptığını dile getiren Çoluk, "Bu, kendisinin sosyal sorumluluk projesi oldu. Bize destek olmak istedi. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü öncesi bizim de çok hoşumuza gitti. Hem farkındalık hem de bu çevredeki insanlarda duyarlılık anlamında. Çocuklarımız ve ailelerimiz de mutlu oldu." ifadesini kullandı.

Down sendromlu bir kuzeni olduğunu belirten Tuğba Akbaba, "Bu çocuklar çok özel çocuklar. Annelerin stresli olduğunu düşünerek kendilerini motive etsinler, burada birazcık kendilerine zaman ayırıp çocuklara daha verimli olsunlar diye düşündük. Ailelerimiz çok mutlular. Ben de onları gördüğümde mutlu oldum." diye konuştu.

Down sendromlu çocuğu olan Nazife Dedeoğlu ise etkinlik için memnun olduklarını vurgulayarak, "Seyhan hanım ve Tuğba hanıma teşekkür ederim. Bizim için değişiklik oldu. Kızımın da bakımını yaptılar. O da çok mutlu, sağ olsunlar." diye konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 17:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren 3 kardeş yakalandı

Samsun’da ehliyet imtihanına kopya düzeneğiyle giren genç ile kendisine dışarıdan dayanak sağlayan ağabeyleri gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları İlkadım ilçesindeki bir lisede düzenlenen motorlu taşıtlar sınavı öncesi A.P.’nin üst aramasını gerçekleştirdi. Yapılan aramada, 1 adet mikro casus kulaklık, 1 adet mikro yaka kamerası, 1 taşınabilir wifi aygıtı ve 1 bilgi transfer aygıtı ele geçirildi. Olayla irtibatlı olduğu belirlenen A.P.’ye dışardan takviye veren ağabeyleri E.P. ve H.P. de yakalanarak gözaltına alındı. Kardeşlerin tabiri doğrultusunda M.K. de gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. savcı tarafından hür bırakılırken, 3 kardeş ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.