Karabük’te “Mobil Göç Noktası” Uygulamasına Başlandı

Karabük’te “Mobil Göç Noktası” Uygulamasına Başlandı

Yayın: 28.03.2024 13:04
Paylaş:
A+ A-
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı artıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye genelinde 100 Mobil Göç Noktası aracının daha hizmete alınacağı açıklamıştı.
Karabük’e de “Mobil Göç Noktası” aracı geldi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Karabük’te faaliyete geçen “Mobil Göç Noktası” aracını ziyaret etti.  Araç ile yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Mobil Göç Noktası Uygulaması Dünyada İlk
Karabük Valiliği, düzensiz göçle mücadele kapsamında dünya genelinde bir ilk olan Mobil Göç Noktası uygulamasını başlattıklarını duyurdu. Buna göre, güvenlik güçlerinin kimlik kontrollerini yaparak kimliğini ibraz edemeyen yabancıları Mobil Göç Noktası araçlarına davet edildiği öğrenildi. Araçlarda ise göç uzmanı ve tercümanın bulunduğu, parmak izi sorgulamasının yapıldığı ve Göç Net veri tabanından gerekli kontrollerin sağlanabileceği bildirildi. Son olarak da, düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezlerine sevk edileceği vurgulandı.
Vali Mustafa Yavuz, düzensiz göçle mücadelenin ülkemiz genelinde olduğu gibi Karabük’te de kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü. Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek eşlik etti. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HotelRunner ve Alesayi Hospitality Company’den Suudi Arabistan’da seyahat anlaşması

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – HotelRunner ve Alesayi Hospitality Company (AHC), Suudi Turizm Otoritesi'nin (STA) himayesinde, veri, yapay zeka ve otomasyonla desteklenen, sektör ile entegre, küresel ve sürdürülebilir bir Suudi Arabistan seyahat ekosistemi için mutabakat anlaşması ile güçlerini birleştirdi.

Şirketlerden konuya ilişkin yapılan ortak açıklamaya göre, konaklama ve seyahat teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden HotelRunner ile otel yönetimi ve konaklama danışmanlığı konusunda önde gelen firmalardan Alesayi Hospitality Company, Suudi Arabistan'da seyahat sektörünün büyümesini inovasyon ile yeni bir çağa taşıyacak önemli bir mutabakat anlaşması imzaladı. İmza töreni, Arabian Travel Market Dubai'deki STA standında gerçekleşti.

HotelRunner ve AHC arasındaki iş birliği, STA'nın desteği ile Suudi Arabistan'ın gelişen seyahat sektörünü şekillendirmede önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor. Ekonomiyi çeşitlendirmeyi ve toplumsal refahı artırmayı amaçlayan “Suudi Vizyon 2030″un hedeflerini benimseyen bu iş birliği, her iki şirketin de ülkenin dönüşümsel hedeflerine yönelik ortak vizyonunun altını çiziyor.

Anlaşma kapsamında HotelRunner ve Alesayi Hospitality Company, Suudi Arabistan'daki otelleri, seyahat acentelerini ve turizm profesyonellerini veri, yapay zeka ve otomasyonla güçlendirilmiş son teknoloji altyapısıyla donatarak yerelden küresele geçiş sürecinde destekleyecek ve ülkenin dinamik ve gelişen bir turizm destinasyonu olarak konumunu güçlendirecek.

– “Tecrübemiz, bölge turizmini geliştirme konusundaki taahhütleri doğrular nitelikte”

Açıklamada görüşlerine yer verilen HotelRunner Kurucu ve Yönetici Ortağı Ali Beklen, şirketlerinin, teknolojinin gücünden yararlanarak seyahat sektöründe sürdürülebilir büyüme sağlamadaki kanıtlanmış tecrübesinin, bölge turizmini geliştirme konusundaki taahhütlerini doğrular nitelikte olduğunu belirtti.

Beklen, “Yeni fırsatları ortaya çıkarmak için yenilikçi teknolojinin gücüne inanıyoruz. Bu iş birliği, Suudi Arabistan'da daha dinamik ve entegre bir seyahat ekonomisi inşa etme misyonumuzda stratejik bir adım.” ifadelerini kullandı.

HotelRunner Kurucu ve Yönetici Ortağı Arden Agopyan da amaçlarının inovasyonu, iş birliğini ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik eden güçlü bir seyahat ekosistemi yaratmak olduğunu, bu iş birliği sayesinde, ileri teknolojinin uygulanması ve etkinleştirilmesi yoluyla her bir paydaşa benzersiz bir değer sunmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Alesayi Hospitality Company Üst Yöneticisi (CEO) Vekili Hatem Alesayi ise iş birliğinin dönüştürücü potansiyelini vurgulayarak, “İş birliğimiz, Suudi Arabistan'ın turizm potansiyelini dünyaya tanıtma misyonumuzda çok önemli bir dönüm noktasını ifade ediyor. HotelRunner'ın üstün teknolojisinden ve bölgedeki uzmanlığımızdan yararlanarak, olağanüstü deneyimler sunmaya ve Vizyon 2030'un hedeflerini ilerletmeye hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.