Engelli Engelsiz Dayanışma Derneği olağanüstü kongre yaptı
Karabük Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği seçimli olağanüstü kongre yaparak isim değişikliğine gitti.
2018'de kurulan ve geride kalan 6 yılda güç koşullara rağmen sayısız etkinliğe ve organizasyona imza atan Derneğin adı tüzük değişikliği ile ‘Engelli Engelsiz Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ olarak değiştirildi.
Cihan Subaşı başkanlığında Adem Karadayı ve Cemal Canbaz’dan oluşan divan heyetinin yönettiği kongrede kurucu başkan Sevim Karaman Karadayı güven tazeleyerek yeni döneme de adını yazdırdı.
Dernek üyelerinin ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda konuşan Başkan Karadayı “Cuma pazarı mevkiinde Şoförler odasının 4. katında hizmete başladığımız ve şuan Tüccarlar iş merkezi zemin katında devam eden çalışmalarımız kapsamında kongremizi büyük bir çoğunluk ve coşku içinde gerçekleştiriyoruz. Yönetimlerimizde şimdiye kadar görev her biri birbirinden değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, yeni seçilen kıymetli arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bu kongremizde daha önce Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü olan derneğimizin adı Karabük Engelli Engelsiz Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak değiştirilmiştir. Hem isim değişikliğimizin hem de kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, davetimize icabet eden çok değerli misafirlerimize ve üyelerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yapılan seçimler sonucunda Sevim Karaman Karadayı başkanlığındaki dernek yönetiminde Cihan Subaşı 2. Başkan, Cemal Cabnaz muhasip, Adem Karadayı sekreter, Bilal Özdemir de üye olarak görev aldı.
Muhammet Karaş, Zeki Tom ve Salim Demir Denetleme Kuruluna seçilirken, Kadın Kolları Başkanı Şengül Özsoy, yardımcılıklarına da Aynur İncebacak, Yasemin Demirel, Ceyhun Sevgi Karaş ve Fatma Demirel getirildi.
Yeni yapılan görevlendirmede ayrıca Eflani Engelliler Birim Başkanı Salim Demir, Basın sorumlusu Turgay Ulusoy, Yenice Bölge sorumlusu Gülşen Özcan Özgün, Gençlik Kolları Başkanı Tuncay Özsoy, Safranbolu Engelli birim başkanı Anıl kasal, Çorum bölge sorumlusu İbrahim Damar, İstanbul bölge sorumlusu Emrullah Aktaş oldu.
Samsun’da jandarmanın takibi sonucu 47 adet sikke ve tarihi eser niteliğinde 2 nesne ele geçirildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun Vilayet Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çarşamba JASAT ve Kızılot Jandarma Karakol Komutanlığı grupları, Ordu’dan Samsun’a gelen bir aracı Çarşamba ilçesinde durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada, 47 adet sikke ve 2 adet tarihi eser niteliğinde 2 nesne ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi yakalandı.
Soruşturma devam ediyor.