Anadolu Ajansı tarafından
30 Nisan, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri Kastamonu’da

KASTAMONU (AA) - 20. Akbank Kısa Film Festivali'nin ödüllü filmleri, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Medya ve İletişim Topluluğu'nun organizasyonuyla Kastamonu'da izleyiciyle buluşturuldu.

KÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe sinemaseverler ilgi gösterdi.

KÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı zamanda Medya ve İletişim Topluluğu'nun akademik danışmanlığını yaptığını söyledi.

Akbank Kısa Film Festivali'nin ödüllü filmlerini 2014 yılından itibaren Kastamonu'da ağırladıklarını anlatan Soydan, "Pandemideki araları saymazsak 9. kez kentimizde ve üniversitemizde ağırlamış olduk. Öğrencilerimiz Türk sinemasının kısa film anlamında örneklerini seyretmiş oldular. Özellikle burası İstanbul ve Ankara gibi kültür sanat merkezlerinin olduğu bir yer değil. Öğrenciler sektördeki yeni ve ödüllü filmleri izleme olanağı buldular." dedi.

Medya ve İletişim Topluluğu Başkanı Deniz Çalık ise sanatsal ve kültürel etkinliklerin öğrencilere katkı sağladığını ifade ederek, "Eğlenceli bir etkinlik oldu. Katılım beklediğimizin çok üstündeydi. Bizler sanatsal ve kültürel etkinliklerin artması için elimizden geleni yapacağız. Kastamonu Üniversitesi öğrencilerini sinema, sanatla ve opera ile buluşturmayı hedefliyoruz. Herkesin katılmasını bekliyoruz." diye konuştu.




blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.