Karabük Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci

Karabük Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci

Yayın: 13.06.2024 21:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) bazı fakültelerde mezuniyet töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, Tıp Fakültesi mezunu 82 öğrenci, hekimlik yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.

Tıp Fakültesi birincisi Benan Kahveci, kütüğe plaket çaktı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ndeki 180 öğrenci de aynı salonda mezuniyet sevinci yaşadı.

Hep birlikte kep fırlatan öğrenciler, mutluluklarını aileleriyle ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Öte yandan, Diş Hekimliği Fakültesi’nde 63, Orman Fakültesi’nde 24, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 133 öğrenci, düzenlenen törenlerle mezuniyet coşkusu yaşadı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME – Kastamonu’da çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.07.2024 20:52
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Koçcağız ve Cambaz köyleri arasındaki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

Çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye giden Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, 4 ayrı noktadan yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu Orman İşletme Müdürü Erkan Gazibeyoğlu, gazetecilere, Koçcağız ve Cambaz köyleri arasındaki ormanlık alanında başlayan yangının devam ettiğini söyledi.

Gazibeyoğlu, “Dün bölgeye üç yıldırım düştü. Saat 18.30'da ihbar geldi. 18.45 itibarıyla ekipler müdahaleye başladı. Kastamonu, Karadare, Taşköprü, Daday, Hanönü, Azdavay ekiplerimiz arazöz ve su ikmal tankları ile yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyoruz.” dedi.

Yangına havadan da müdahale edildiğini anlatan Gazibeyoğlu, şunları kaydetti:

“Sabah itibarıyla helikopter istedik. Helikopter gerekli yerlere su bıraktı. Yangının büyümesini önlemeye çalışıyoruz. Hem havadan hem yerden müdahale ediyoruz. Arazi yapısı çok kötü, engebeli, sarp bir arazi. Dozerlerle yollar açtık. Ekiplerimizi o yollardan soktuk. Yerden müdahalelerimiz de devam ediyor. Bursa'dan jandarmaya ait ikinci bir helikopter gelecek.”