Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 08:15
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hacıbektaşoğlu, mesajında, Kurban Bayramı'nın bereketi ve mutluluğunu hep birlikte yaşamanın coşkusu içinde olduklarını belirtti.

Bayramların, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, kardeşlik bağlarını güçlendiren müstesna günler olduğuna işaret eden Hacıbektaşoğlu, vatandaşların huzur, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmesini diledi.

Hacıbektaşoğlu, bayram tatili nedeniyle yola çıkacak sürücülere hatırlatmada bulunarak, “Trafik kurallarına riayet etmek, hem kendi can güvenliğimiz hem de sevdiklerimizin güvenliği için büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım ki sevdiklerimize kavuşmanın en güvenli yolu trafik kurallarına uymaktan geçer.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gaziantep’ten Karabük’e yerleşen depremzede çiftçi, topraksız tarımla çilek üretiyor

Yayın: 28.06.2024 12:39
Paylaş:
A+ A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinden Karabük’ün Safranbolu ilçesine yerleşen çiftçi, topraksız tarımla çilek üretimi yapıyor.

Kuzyakaköseler köyünde eşi ve 2 çocuğuyla 1 dönüm serada çilek üreten 43 yaşındaki Mehmet Gökkaya, AA muhabirine, afetten sonra Nurdağı’ndan Safranbolu’ya geldiğini ve iş insanı Yılmaz Şefik Dizdar’ın serasını kiraladığını anlattı.

Gaziantep’te de çilek üreticiliği yaptığını aktaran Gökkaya, “Burada da bu işi yapmaya karar verdik. Allah razı olsun, Şefik Amca bize çok yardımcı oldu. İleriyi gören bir insan olduğu için bu serayı kurmuş. Bu sera 1 dönüm. Topraksız tarım yapıldığı için üretim kapasitesi bakımından 3 dönüme eş değer. 1 dönüm seraya 7 bin fide dikilirken, buraya 21 bin fide dikiliyor. Yani verim olarak 1 dönümden 3 dönüm gibi almış oluyorsun.” ifadesini kullandı.

Gökkaya, çilek fidelerini, su ve vitamin tutuculuğu daha iyi olduğu için Hindistan cevizinin kabuğundan üretilen torfa diktiklerini belirtti.

Serada eşi ve çocuklarıyla üretim yaptığını dile getiren Gökkaya, şunları söyledi:

“Çilekleri Karabük ve Safranbolu’daki marketlere veriyoruz. Fide başına 200 ila 600 gram arasında verim alıyoruz. Burası Karabük’te ilk topraksız çilek üretilen sera. Geçen yıl, 1 buçuk dönüm serada topraksız üretim yapan bir yer daha kuruldu. Bu tür seraların kurulması bizim için de iyidir çünkü il dışından çilek alımını düşürür. Günlük toplayıp marketlere veriyoruz. Vatandaşlar taze çilek yemiş oluyor. İl dışından gelen çilekler en az 3 gün önce toplanmış oluyor.”