Vezirköprü’de yangın çıkan araç kullanılmaz hale geldi

Vezirköprü’de yangın çıkan araç kullanılmaz hale geldi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 04:30
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan otomobilde büyük çapta hasar oluştu.

Hasan C. yönetiminde 55 EC 590 plakalı otomobilin motor bölümünde Karaköy Mahallesi Kunduz Ormanı yolunda seyir halindeyken yangın çıktı.

Otomobili durduran sürücü, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi Vezirköprü itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede büyüyerek aracın tamamını saran alevler, itfaiye tarafından söndürüldü.

Yangında otomobil kullanılamaz hale geldi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sağlık çalışanları yeni bakandan beklentilerini açıkladılar

Yayın: 02.07.2024 12:58
Paylaş:
A+ A-

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’dan sağlık çalışanlarının beklentileri olduğunu söyledi.

Başkan Doğdu, yayınladığı bir basın bildirisi ile yeni sağlık bakanından beklentilerini açıkladı. Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen meseleler açısından zor bir görevin beklediğini belirten Başkan Doğdu “ Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

Sayın Bakanın uzun bir süredir İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak sahaya hakim olmasını ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları yakından bilmesini; kronikleşen sorunların çözüme kavuşturulması ve sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin hayata geçirilmesi açısından önemli görüyorum.

Pandemi süreci ve deprem felaketi başta olmak üzere fedakârca ve canını hiçe sayarak sağlık çalışanlarının yürüttükleri hizmet karşısında başta ekonomik olarak haklarında yaşadıkları geriye gidiş ve kayıpların telafisi şarttır.

Bu anlamda Sayın Bakandan beklentimiz; Temel ücret politikasının tek kalem maaş olarak belirlenmesi, günümüz şartlarının oldukça gerisinde kalan nöbet ve giyim yardımı başta olmak üzere tüm ödemelerin makul bir düzeye getirilmesi, taban, teşvik veya destek adı altında yapılan ödemelerin ise bir an önce yeniden düzenlenerek adil ve ekonomik bir katkı yapacak seviyelere yükseltilmesidir.

Israrla vurguladığımız bu düzenlemelerin yanı sıra sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için gerekli adımların atılarak sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi, görevde yükselme ve atamalarda ehliyet ve liyakatin esas alınması, planlı bir istihdam politikası ile sağlık personeli sayısının arttırılması, iş yükünün hafifletilmesi, Aile hekimliğinde ödemelerin yeniden belirlenerek yaşanılan sorunlara çözüm üretilmesi önceliklerimiz arasındadır.

Sayın Bakanı sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen meseleleri açısından zor bir görev beklemektedir. Bize göre sağlık çalışanları ile ilgili bir acil eylem planı en kısa sürede ortaya konulmalı ve sosyal taraflarla birlikte çalışanların meselelerine çözümler üretmelidir” dedi.