Haber Merkezi tarafından
04 Temmuz, 2024 10:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına hazırlık çalışmaları; yapımı devam eden yatırımlar, proje aşamasında olan ve planlanan yatırımlar ile okulların fiziki durumu, güçlendirme ve onarım işlerinin ele alındığı değerlendirme toplantısı Vali  Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Mustafa Sucu ve ilgili yetkililer katıldı. Eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz; “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hazırlık çalışmaları başladı. Okullarımızdaki bakım ve onarım çalışmaları ile il genelinde devam eden yatırım çalışmaları hızla devam ediyor. Yapımı tamamlanan, Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu (12 Derslik) ve Fevzi Çakmak Ortaokulu (8 Derslik) 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacaktır. Ayrıca; 5 okul, 1 pansiyon ve 1 atölye binaları ile ilgili çalışmalar devam etmekte, 6 okulumuzun projeleri ile ilgili çalışmalar ise planlama aşamasında olup, çalışmalar devam etmektedir. Öğretmen ve öğrencilerimizin teknolojik alt yapıya uygun modern okullarda eğitim öğretim görmeleri noktasında tüm imkânlar seferber edildi. Bu bağlamda; okullarımız daha güçlü, daha kaliteli ve değişen şartlara uyumlu hale dönüşmektedir. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde, eğitim alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Ayrıca Eğitim Kenti Karabük Projemizin, Eğitim Mirası Müzesi çalışmalarını değerlendirdik. İlimizin geçirdiği eğitim serüvenini yeni nesillere aktarmak, bizim için önemli görevlerden birisidir.” şeklinde konuştu. Toplantı, eğitim öğretim hazırlıklarına ilişkin değerlendirme ve istişarelerin ardından sona erdi. (Karabük Valiliği Bülteni)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma çalışanı tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin meskenine gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.