blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı

OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

blank

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulundan mezun olan 350 öğrenci için tören düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Çarşamba Göl Restoran'da düzenlenen mezuniyet törenindeki konuşmasında, 2002-2003 akademik yılında 240 öğrenci ile eğitime başlayan yüksekokulda bugün 6 programda yaklaşık 1700 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Ülkenin kalkınabilmesi için yetişmiş ara insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Aydemir, "Bundan yola çıkılarak kurulmuş olan yüksekokulumuzda tüm derslerini başararak diploma almaya hak kazandınız. İlerideki başarılarınız bizlere gurur kaynağı olacaktır. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Okul birincisi Emin Çetinkaya'nın konuşmasının ardından başarılı öğrencilere hediyeleri ve başarılı belgeleri ile mezun öğrencilere diplomaları verildi.

Ardından mezun olan 350 öğrenci keplerini havaya attı.

Programa Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı

Giresun-Sivas karayolunda tehlike oluşturan kayalar yamaçlardan kontrollü olarak temizleniyor

Giresun-Sivas karayolu Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yamaçta tehlike oluşturan kayalar denetimli olarak temizleniyor.
Dereli-Şebinkarahisar karayolunun 40. kilometresi Pınarlar mevkiinde geçtiğimiz gün yola yamaçtan taş ve kayalar yuvarlandı. Yola düşen taş ve kayalar grupların müdahalesiyle temizlenirken, meydana gelen heyelandan sonra yamaçtaki kayaların bir kısmı askıda kaldı. Karayolları takımları yolu ulaşıma açsa da yamaçta bulunan kayalar tehlike saçmaya devam etmesi nedeniyle, bölgede risk tespit edilen taş ve kayalar temizlenmesi için endüstriyel dağcıları bölgeye sevk etti. Yamaçta askıda bulunan ve karayolu güvenliğini tehdit eden yamaçlardaki kayalar, endüstriyel dağcılar tarafından temizlenmeye başladı. Endüstriyel dağcılar, karayolunda gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra halatlarla tırmandıkları yamaçlardan karayoluna düşme riski olan kayaları levye, kriko ve bazen de patlatma idaresiyle denetimli formda düşürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin