EURO 2024’te Şampiyon İspanya: İngiltere’yi 2-1 Mağlup Ettiler

Berkay Doğan
Yayın: 15.07.2024 10:03
A+ A-

Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan UEFA Avrupa Şampiyonası Euro 2024 finalinde İspanya, İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Bu galibiyetle İspanya, Avrupa Şampiyonası’nda dördüncü kez kupayı müzesine götürdü.

Maçın Detayları

İspanya, sahaya Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Williams, Morata 11’iyle çıktı. İngiltere ise Pickford, Guehi, Stones, Walker, Shaw, Saka, Kobbie, Rice, Bellingham, Foden, Kane kadrosuyla sahadaydı.

İlk yarı golsüz sona ererken, İspanya oyunun hakimiyetini elinde tuttu ve daha çok pozisyon buldu. İkinci yarının başında, 17 yaşındaki yıldız Lamine Yamal’ın pasıyla topla buluşan Nico Williams, İspanya’yı 1-0 öne geçirdi. İngiltere’nin beraberlik golü ise 73. dakikada Cole Palmer’ın ceza sahası dışından attığı şutla geldi.

Maçın sonlarına doğru, 86. dakikada Mikel Oyarzabal’ın golüyle İspanya tekrar öne geçti ve karşılaşma 2-1 sona erdi. İngiltere’nin son dakikalardaki çabaları sonuçsuz kaldı.

Taraftarlar ve Teknik Ekip

Maçı Fransız hakem François Letexier yönetti. İngiliz taraftarlar stadyumda yoğun bir şekilde yer aldı ve takımlarının uzun süren kupa hasretinin bu maçta sona ereceğine dair büyük bir beklenti içindeydiler. İngiltere milli takım teknik direktörü Gareth Southgate, final maçından sonra geleceği hakkında konuşmanın henüz zamanı olmadığını belirtti.

İspanya’nın Başarısı ve Tarihi

İspanya, daha önce 1964, 2008 ve 2012 yıllarında kazandığı Avrupa Şampiyonası kupalarını dördüncü kez müzesine götürdü. Bu zaferle birlikte İspanya, Almanya’yı geride bırakarak kupayı en çok kazanan takım statüsüne tek başına sahip oldu. Maçın yıldızları Nico Williams ve Lamine Yamal, performanslarıyla İspanya’yı zafere taşıdı.

İki Takımın Yolculuğu

İspanya, turnuvanın başından beri namağlup ilerledi. B Grubu’nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’u yenerek lider çıktı ve son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde ev sahibi Almanya’yı eledi. Yarı finalde Fransa’yı 2-1 yenerek finale yükseldi.

İngiltere ise C Grubu’nda Danimarka, Slovenya ve Sırbistan’la mücadele etti ve grubu lider tamamladı. Son 16 turunda Slovakya’yı, çeyrek finalde İsviçre’yi penaltılarla, yarı finalde ise Hollanda’yı 90+1. dakikada attığı golle geçerek finale ulaştı. Ancak İspanya’ya karşı elde edemedikleri galibiyetle 58 yıllık kupa hasretlerini sona erdiremediler.

İspanya’nın zaferi, Avrupa futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Bu başarı, İspanyol futbolunun gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.