Odeabank, Kalite Güvence Değerlendirmesi’nden uygunluk notuyla geçti

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.08.2024 04:37
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Odeabank Teftiş Kurulu Başkanlığı, “Kalite Güvence Değerlendirmesi”nden uygunluk notuyla geçti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Odeabank Teftiş Kurulu Başkanlığı, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) standartları ve etik kuralları çerçevesinde yapılan değerlendirmeden uygunluk notu aldı.

Danışmanlık ve denetim şirketi PwC Türkiye tarafından hazırlanan raporda, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın IIA'ın öngördüğü en üst uygunluk derecesinde çalıştığı vurgulandı. Raporda ayrıca, banka genelindeki iç denetim faaliyetlerinin bağımsız, objektif ve etkin bir şekilde yürütüldüğü bilgisi yer aldı.

Teftiş Kurulu'nun, bankanın bütün operasyonlarının önemli bir parçası olarak görüldüğü ve üst yönetim tarafından güçlü şekilde desteklendiği de belirtildi.

PwC değerlendirmesinde, IIA standartlarına, etik kurallara ve Odeabank Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği'ne uyum, araç ve tekniklerin kullanımı, personelin bilgi, tecrübe ve uzmanlıkları, denetim faaliyetlerinin bankaya sağladığı katma değer gibi konular ele alındı.

Banka üst yönetiminin iç denetimden beklentilerinin karşılanma seviyesi, denetim faaliyetlerinin iyi uygulamalara kıyasla durumu, etkinliği ve yeterliliği de masaya yatırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Odeabank İç Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Tolga Usluer, PwC tarafından hazırlanan raporun, kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Bankanın, yapılan değerlendirme sonucunda en üst uygunluk derecesinde işletildiğini öğrenmekten mutluluk duyduklarını aktaran Usluer, “Değerlendirmede ayrıca iç denetim faaliyetlerimizin bağımsız, objektif ve etkin bir şekilde yürütüldüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığımızın tüm paydaşların ihtiyaç ve beklentilerine en iyi seviyede karşılık verdiği de belirtiliyor. Teftiş Kurulu ekibimizin faaliyetleri kapsamında gözden geçirilen standartlarla aldığımız geçer not, uluslararası değerlendirmelere olan bağlılığımızı ortaya koyuyor. Başarıda emeği geçen tüm müfettişlerimizi tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Akay “Türk Telekom Varlık Fonunu Ateşe Attı”

Halil Kızılyer
Yayın: 25.09.2024 14:19
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay Varlık Fonu Raporu’ndan derlediği bilgilerle, 2022 yılında Türk Telekom’un hisselerinin alınması için 11 bankadan çekilen kredinin sadece 8 ayda 5 milyar liranın üzerinde artarak, 53 milyar lirayı aştığını ortaya çıkardı.

Milletvekili Akay “ Türk Telekom Varlık Fonunu Ateşe Attı”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Varlık Fonu’nun Türk Telekom için çektiği kredinin, 8 ayda 5 milyar lirayı geçtiğini belirerek, “Türk Telekom Varlık Fonu’nu ateşe attı” dedi.

32 Milyar Liralık Borç 53 Milyar Liraya Tırmandı

Ocak ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan “TVF2022 Yılı Denetim Raporu’na değinen CHP’li Akay, “Söz konusu krediye ilişkin bilgiler, TVF’nin finansal borçları kısmında yer almaktadır. TVF, Türk Telekom’un hisselerinin alabilmek için 2022 yılında, toplam 11 bankadan 1 milyar 581 milyon 790 bin ABD doları tutarında kredi çekti. Şartnameye göre, kredinin ilk kullanıldığı tarihten 24 ay sonra başlayacağı, kredi vadesinin ise 2028 olduğu ve anapara ile faiz ödemelerinin yılda bir kez yapılacağı belirlendi. TVF’nin, 31 Aralık 2022 itibarıyla toplam 184 milyar 878 milyon liralık finansal borçlanması olmuş. Bunun 32 milyar 715 milyon liralık kısmı  Türk Telekom paylarının alımı amacıyla bankalardan çekilen kredilere ilişkin anapara, faiz ve kur farkı giderleri oluşturuyordu.” dedi.

Aradan Geçen 8 Ay, Borç Ateşini Daha da Körükledi

Faaliyet raporunun gecikmeli olarak 2024 yılının ocak ayında geldiğini vurgulayan Milletvekili Akay, “TBMM’ye geç sunulan raporda,2022 yılında Varlık Fonu’nun Türk Telekom için çektiği kredinin lira cinsinden karşılığının, raporun TBMM’ye sunulduğu tarihte 48 milyar lirayı aştığını yaptığımız hesapla ortaya koymuştuk. Bugün tekrar yaptığımız hesaplamada ise bu borcun 5 milyar liranın üzerinde artarak 53 milyar lirayı aştığını görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“AKP’nin Hatalarının Faturası Vatandaşın Omuzuna Yükleniyor”

AKP iktidarının yarattığı ekonomik enkazın faturasının her geçen gün daha da ağırlaştığını ifade eden Akay, “TVF’nin Türk Telekom’u satın almak için 11 bankadan aldığı 1 milyar 581 milyon dolarlık kredinin çekildiği tarihteki karşılığı 32 milyar liraya tekabül ederken, bugün bu tutar tahakkuk edecek olan faiz giderleri hariç 53 milyar 754 milyon liraya tekabül etmektedir. Bu durum, öngörüsüz politikaların ekonomimize verdiği zararı, yönetilemeyen kurumların devleti nasıl borç batağına sapladığının en büyük kanıtıdır.” şeklinde konuştu.(Sadık Arslan)

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331