Anadolu Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Paralimpik gülle atmacı Eda Yıldırım, Paris’te madalya hedefiyle çalışıyor:

SAMSUN (AA) - VEYSEL ALTUN - Fransa'da düzenlenecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek sporculardan gülle atmacı Eda Yıldırım, organizasyonu madalyayla tamamlamayı hedefliyor.

Van'da 2011 yılında yaşanan depremde göçük altından kurtulduktan sonra babası, annesi ve 6 kardeşiyle Samsun'a yerleşen Yıldırım, spor kariyerini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Ulusal ve uluslararası müsabakalardaki başarılarıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazanan 21 yaşındaki gülle atmacı, İlkadım Atletizm Pisti'nde olimpiyatlara hazırlanıyor.


- "İnşallah madalyaya uzanacağız"

Yıldırım, AA muhabirine, Samsun'a yerleştikten sonra atletizme başladığını, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Aytunç Göz'ün tavsiyesiyle de gülle atmaya yöneldiğini söyledi.

İsviçre'de 2019'da düzenlenen IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası'nda yıldızlar rekoru kırarak şampiyon olduğunu belirten Yıldırım, "Ülkeme madalya getirdim. Şimdi de önümüzde Paris Paralimpik Oyunları var ve ona hazırlanıyoruz. Bütün hedeflerimiz ve antrenmanlarımız ona yönelik. Çalışmalarımız sıcaklardan dolayı biraz bunaltıcı olsa da her şeyin üstesinden geliyoruz. Rakiplerimizin de üstesinden gelerek inşallah madalyaya uzanacağız." dedi.

İlk aşamada Paralimpik Oyunları'na katılma hedefine ulaştığı aktaran başarılı sporcu, "Allah'ıma şükürler olsun genç yaşımda olimpiyata gidiyorum. Şimdiki hedefim ülkeme madalya ile dönmek. Gözümüzdeki madalya hırsını herkese göstermek istiyoruz. Haftanın 6 günü antrenmanlarda yoğun bir şekilde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


- Antrenör Yıldırım: "Emeklerimizin karşılığını aldık"

Milli sporcunun antrenörü Sinem Yıldırım, bütün sezon olimpiyatlara katılabilmek için çalıştıklarını anlattı.

İsveç'te yapılan Avrupa Şampiyonası'nda hem üçüncülük hem de kota derecesi geldiğini aktaran Yıldırım, "Kotayı aldığımız için son anda bize gidebileceğimize dair de haber verdiler. O yüzden çok mutluyuz. Emeklerimizin karşılığını aldık." dedi.

Eda ile yoğun bir antrenman süreci geçirdiklerini vurgulayan Yıldırım, "Başta en büyük hedefimiz olimpiyatlara kota almaktı. O yüzden zaten ekstra bir çabamız, ekstra bir çalışmamız vardı. Çok şükür karşılığını aldık. Şimdi de antrenmanlara aynı yoğunlukla, aynı hızla devam ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.


blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.