Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
27 Ağustos, 2024 10:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ücretsiz kitaplar okullara dağıtılmaya başlandı

 İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okul ve kurumların 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki incelemelerine devam ediyor.

Öğrencilerin ders kitabı ihtiyacının ücretsiz giderilmesi amacıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Millî Eğitim Bakanlığı  tarafından ilimize gönderilen 388 Bin 273 ücretsiz ders kitabının okullara dağıtılmaya başlandı. Merkez Mimar Sinan Ortaokulu deposunda bulunan ders kitaplarını yerinde inceleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Şube Müdürü Metin Aktaş'tan ders kitaplarının dağıtım planı hakkında bilgi aldı. Ders kitaplarının muhafaza edilmesi ve dağıtılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Müdür Akbaş, "Devletimizin eğitime sunduğu büyük imkanlar doğrultusunda eğitim kalitemizi artırmak ve fırsat eşitliğini güçlendirmek için her yaşta herkese eğitim diyor alt yapı kurulumlarından ücretsiz ders kitaplarına kadar okullarımızı, öğrencilerimizi Devletimizin büyük imkanlarıyla destekliyoruz. Depomuzda yer alan 388 Bin 273 ders kitabının okullarımıza dağıtımına başladık. Ders kitapları okullar açılmadan öğrencilerimizin masasının üzerinde yer alacaktır” dedi  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.