Anadolu Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ankutsan’dan ambalajda sürdürülebilir dönüşüm hareketi

İSTANBUL (AA) - Ankutsan, beyaz eşya ve elektronik ürün ambalajlarında yaygın olarak kullanılan EPS (genişletilmiş polistiren) malzeme yerine sürdürülebilir alternatif olan oluklu mukavvayı kullanacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sektörün önde gelen oluklu mukavva ve kağıt üreticisi Ankutsan, çevre dostu bir dönüşüme öncülük ediyor.

Şirket, beyaz eşya ve elektronik ürün ambalajlarında yaygın olarak kullanılan EPS malzeme yerine sürdürülebilir bir alternatif olan oluklu mukavvayı sunarak sektörde önemli bir değişimi başlatmayı hedefliyor.

EPS malzemesinin geri dönüşüm zorlukları ve çevreye olumsuz etkileri göz önüne alındığında, bu değişim, fonksiyonel avantajlarının yanı sıra doğaya da önemli bir katkı da sağlıyor.

Kağıt esaslı yapısıyla geri dönüşüme uygun olan oluklu mukavva, çevresel etkiyi en aza indiren, çevre dostu alternatif olarak öne çıkıyor. Üretim ve depolama süreçlerinde verimlilik sağlayan oluklu mukavva, lojistik maliyetleri de düşürüyor. Yeni çözüm, dayanıklılık testlerinden başarıyla geçerek beyaz eşya ve elektronik gibi hassas ürünlerin güvenli bir şekilde taşınmasını ve korunmasını garanti ediyor.

Ankutsan AR-GE Merkezi, beyaz eşya ve elektronik sektöründeki üreticilerle sürdürülebilir ambalaj çözümleri geliştirmek için yakın işbirliği yapıyor. Ortak projelerle, üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarım, prototip üretimi ve dayanıklılık testleri titizlikle yürütülüyor. Laboratuvar ve üretici tesislerinde test edilen ambalajların dayanıklılığı titizlikle değerlendirilerek, sektöre en uygun sürdürülebilir çözümler sunuluyor.

EPS malzemesinin yerini alan oluklu mukavva çözümü, sektördeki tüm paydaşlara daha verimli, ekonomik ve çevre dostu bir alternatif sağlıyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde turizm konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde düzenlenen panelde turizm konusu tüm taraflarıyla ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi’nde, bu yıl 49’uncusu düzenlenen Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde "Turizme Çok İstikametli Bir Bakış" başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde ziraî turizmden kırsal kalkınma dayanaklarına, tabiat turizmi uygulamalarından alan kılavuzluğuna kadar pek çok konu başlığı ele alındı.
Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülizar Cengiz’in üstlendiği panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Panelin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, "Turizm Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz bu panel, öğrencilerimiz için hem bilgi hem de ilham kaynağı olacaktır. Bu noktada iştirakçilere teşekkür ediyoruz" dedi.
"Lavanta Tarımı ve Bir Turistik Çekim Gücü Olarak Kullanımı" başlıklı sunumuyla birinci konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, son yıllarda büyük ilgi gören lavanta üretiminin Kastamonu’ya sağladığı katkıları dinleyicilerle paylaştı.
Aydoğdu, lavanta tarımının hem sürdürülebilir hem de çevreci bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, bu üretim biçiminin Kastamonu’nun ekonomik ve turistik kalkınmasında güçlü bir etken olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Aydoğdu’nun ardından söz alan TKDK Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise, kırsal turizme yönelik sunulan hibe dayanakları hakkında iştirakçilere bilgi verdi.
Kuyulu, Kastamonu Vilayet Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar çeşitli alanlarda toplam 495 projeye yaklaşık 24 milyon avro hibe dayanağı sağlandığını belirtti. Bilhassa hayvancılık alanında Kastamonu’ya geniş kapasiteli büyükbaş hayvancılık tesislerinin kazandırıldığını tabir eden Kuyulu, 2024 yılı prestijiyle Turizm İşletme Dokümanlı 15 konaklama tesisi ve 258 oda kapasitesinin oluşturulduğunu, bu sayının gelecek yıllarda da artmasının hedeflendiğini söyledi.
Panelin son oturumunda ise Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara, "Doğa Turizmi Uygulamaları ve Alan Kılavuzluğu" başlıklı sunumunda tabiat temelli turizmin uygulama alanlarına ait değerlendirmelerde bulundu. Kara, Ilgaz Ulusal Parkı’nı tanıtarak, yaz ve kış devirlerinde bölgede gerçekleştirilen turizm aktiviteleri hakkında bilgi verdi.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam eden panel, konuşmacılara plaket takdiminin akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.