Anadolu Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Galatasaray, Süper Lig’de yarın Çaykur Rizespor’u ağırlayacak

İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında yarın Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

RAMS Park'ta oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Ligde yaptığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılan ve maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım, topladığı 9 puanla Süper Lig'in 5. haftası öncesi lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

İlk 4 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Çaykur Rizespor ise 4 puanla ligde 12. sırada yer alıyor.


- Galatasaray'da iki eksik

Sarı-kırmızılı ekipte Mauro Icardi ve Hakim Ziyech, sakatlıkları sebebiyle Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek.

Adana Demirspor karşılaşmasında sakatlanan Mauro Icardi ve Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile yaptığı mücadelede sakatlanan Hakim Ziyech, yarın oynanacak maçta görev alamayacak.


- Victor Osimhen ve Ismail Jakobs, ilk maçlarına çıkabilir

Galatasaray'ın yeni transferleri Victor Osimhen ve Ismail Jakobs, yarın ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyebilir.

Sarı-kırmızılı kulübün İtalyan ekibi Napoli'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi halinde ilk maçına yarın Çaykur Rizespor karşısında çıkacak.

Senegal Milli Takımı'nın Burundi ile oynadığı maçta sakatlanan Ismail Jakobs'un durumu ise yarın belli olacak.


- Ligdeki 3 maçında 9 gol kaydetti

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı 3 maçta 9 gol kaydetti.

Sarı-kırmızılılar, ligde çıktığı 3 karşılaşmada Atakaş Hatayspor'a ve TÜMOSAN Konyaspor'a ikişer, Adana Demirspor'a 5 gol attı.


- 6 resmi maçta 3 galibiyet aldı

Sarı-kırmızılılar, son 6 resmi müsabakada 3 kez sahadan galip ayrıldı.

Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1, Adana Demirspor'u da 5-1 yenen Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda ise İsviçre ekibi Young Boys'a 3-2 ve 1-0 mağlup oldu.


- Resmi maçlarda kalesini gole kapatamadı

Galatasaray, bu sezon çıktığı 6 resmi maçta da kalesini gole kapatamadı.

Süper Kupa'da Beşiktaş'tan 5 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup oldu. Ayrıca Galatasaray, Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'dan da birer gol yedi.


- Son 4 karşılaşmada Çaykur Rizespor'u mağlup etti

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a karşı çıktığı son 4 maçı da kazandı.

Söz konusu müsabakalarda "Cimbom", rakibini 6-2, 1-0, 4-2 ve 3-2'lik skorlarla mağlup etti.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 21:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Lojistik Merkez Projesi kabul edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi, Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Karabük’te kurulması planlanan Lojistik Merkez Projesi’nin Lojistik Koordinasyon Kurulu gündemine alınacağını duyurmasının ardından proje; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt başkanlığında Ankara’da toplanan Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

Toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Adem Yazıcı ve bakanlıkların kurul üyesi temsilcileri katıldı.

Proje ile Karabük’ün sanayi, ulaşım ve lojistik kapasitesinin güçlendirilmesi, ilin Batı Karadeniz’in stratejik lojistik üssü haline gelmesi hedefleniyor. Bu kapsamda projenin; bölgesel kalkınmayı hızlandırması, sanayi sektörünün rekabetçiliğini artırması ve istihdam imkanlarını çeşitlendirmesi bekleniyor.


Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yavuz, "Karabük Lojistik Merkez Projesi, şehrimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu proje ile Karabük’ün ve bölgenin lojistik altyapısı güçlenecek; yatırım ve üretim kapasitemiz artacak, ilimiz bölgesel kalkınma sürecinde daha da stratejik bir konuma kavuşacaktır. Desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'na, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemizin şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.