Safranbolu İncekaya Köyü’ndeki Tabelalar Endişe Yaratıyor

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 13.09.2024 14:36
A+ A-

Karabük’ün gözde turistik yerlerinden biri olan Safranbolu’ya bağlı İncekaya (Gayza) Köyü, tarihi İncekaya Su Kemeri ile dikkat çekiyor.

Ancak köy girişinde bulunan bazı tabelalar, hem yerli halkı hem de turistleri tedirgin ediyor. Durum, köyün doğal ve tarihi dokusuna zarar verme riski taşıdığı için, yetkililerin harekete geçmesine neden oluyor.

Karabük Valiliği, İl Özel İdare Müdürlüğü, Safranbolu Kaymakamlığı ve Köy Muhtarlığı’nın bu konuda harekete geçmesini bekleyen vatandaşlar, köy yolunda yer alan reklam tabelaları, pano ve afişlerin standartlara uygun olmasını talep ediyor. Köyün girişinde yer alan irili ufaklı tabelaların köyün tarihi dokusuyla uyumlu bir görüntü sunmadığını belirtiyor. Vatandaşlar, bu görüntü kirliliğinin yalnızca estetik açıdan değil, aynı zamanda köyün turistik değerini de olumsuz yönde etkilediğinden endişe ediyor. Bu durum, özellikle yerli ve yabancı turistlerin olumsuz eleştirilerine yol açıyor.

Vatandaşlar Çözüm Bulunmasını İstiyor

Konu üzerine görüşlerini belirten bir köy sakini; “Köyümüz, tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü. Ancak bu tür düzensizlikler ziyaretçilerimizi olumsuz etkiliyor. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını bekliyoruz. Köyün girişinde bir düzenleme ve bütünlük yok. Köyün içerisine doğru aydınlatmalar, yürüyüş yolu ve banklar yapılabilir. Öncelikle reklam tabelalarına bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Safranbolu’ya hiç yakışmıyor.” ifadelerini kullandı. Diğer bir köy sakini ise, “İncekaya Su Kemeri gibi bir mimari esere sahip olmamız büyük bir şans. Ancak su kemeri haricinde her türlü tabelaların görüntüsü, gelenlerin ilgisini azaltıyor. Bu kadar da olmaz dedirtiyor. Burayı kimse görmüyor mu?” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Köydeki reklam tabelalarının hazırlanan bir yönetmelik çerçevesinde düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Safranbolu’nun tarihi çarşısında ve kent merkezinde yapılan düzenlemeleri vatandaşlar burada da görmek istiyor. Köy girişindeki tüm tabelaların belirlenen bir ölçüde ve standartlarda, özellikle tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde tasarlanmasını isteyen köy sakinleri, bu düzenlemenin hem yerel halkın hem de yabancı turistlerin memnuniyetini artıracağını belirtiyor. İncekaya Su Kemeri’nin ve çevresinin korunması ve daha iyi bir şekilde tanıtılması adına atılacak adımların etkili olması bekleniyor.

Turizmin kalitesini artırmaya yönelik atılacak bu adımlar, Safranbolu’nun tarihi dokusunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem taşıyor. Köyün girişindeki değişikliklerin bir an önce hayata geçirilmesi, hem tarihi mirası koruma hem de sürdürülebilir turizmi destekleme açısından kritik bir adım olacak.

Yorumlar

  1. Süleyman

    Muhtardan kaynaklanıyor boş yere muhtarlık yapıyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 16:52
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'de uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüs terminalinde Y.E.Ç'nin üzerinde arama yaptı.

Bir miktar sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirilen şüpheli, gözaltına alındı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331