Bolu’da fizik tedavi hastaları uzman doktorlar ve fizyoterapistlerin desteğiyle sağlığına kavuşuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 12:07
A+ A-

BOLU (AA) – İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaları, doktorların ve fizyoterapistlerin desteğiyle iyileşme imkanı buluyor.

Karacasu beldesinde bulunan 180 yatak kapasiteli hastane, 1974 yılından bu yana Türkiye'nin birçok yerinden gelen hastalara hizmet veriyor.

Uzman kadrosu, ekipmanı ve ileri teknolojisiyle hastalık veya kaza sonucu hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluğu yaşayanlara tedavi imkanı sunan hastane bünyesinde fizik tedavi, rehabilitasyon ve mekanik egzersiz üniteleriyle termal havuzlar bulunuyor.

Geçen yıl, 64 bin 514 hastaya hizmet verilen hastaneye gelenler, uzman doktorlar gözetiminde tedavi ediliyor. Hastalar, tedavinin yanı sıra kendileriyle yakından ilgilenen fizyoterapistlerin desteğiyle sağlıklarına kavuşuyor.

Birçok hasta, tekerlekli sandalye ya da sedyeyle girdikleri hastaneden yürüyerek çıkmanın mutluluğunu yaşıyor.

– “Bu işte fizyoterapistin katkısı çok önemli”

Hastanede fizyoterapist olarak görev yapan Halil Tarık Kendirci, AA muhabirine ortopediden nörolojiye, geriatriden pediatriye birçok poliklinikten hastanın sevk edildiğini söyledi.

Her tip hasta grubuna hizmet verdiklerini aktaran Kendirci, “Hastalara fiziksel ve mental açıdan her alanda destek olarak iyileşmelerine yardımcı oluyoruz. Kimi hasta grubu geldiğinde kötü seviyede oluyor. İyi durumda gelenler de oluyor. Tamamen yaşadığı rahatsızlığa göre durumu değişiyor. Hastanın ihtiyacı neyse biz onlara yardımcı oluyoruz.” diye konuştu.

Kendirci, zorlu bir iş yaptıklarını dile getirerek,”Hastaların sağlıklarına kavuşarak yeniden eskisi gibi hareket edebilmeleri adına çok yoğun çalışıyoruz. Yaptığımız işin büyük kısmı; manevi kısım. İşin o kısmı çok farklı. Bir hasta iyileştiğinde mesleki haz yaşıyoruz. Tekerlekli sandalyeyle gelen hasta buradan yürüyerek çıktığında hepimiz mutlu oluyoruz. Bu işte fizyoterapistin katkısı çok önemli. Hastayı her gün 1-1,5 bazen 2 saat arkadaşlarımız görüyor, tedavisini planlıyor. Yapamadığı her şeyde yardımcı oluyor. Hareket anlamında aklınıza ne gelirse fizyoterapist arkadaşlarımız yapıyor.” ifadelerini kullandı.

– “Bize çocuk gibi baktılar”

İnme sonucu hareket bozukluğu yaşayan 60 yaşındaki Süleyman Kara, Karabük'ten tedavi için geldiği hastaneden iyileşerek taburcu edileceği günü bekliyor.

Kara, rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından doktorların tavsiyesiyle 1 Temmuz'da hastaneye yatışının yapıldığını anlatarak, gerek doktorlar gerekse de fizyoterapistlerin desteğiyle 1 ayda adım atmaya başladığını kaydetti.

Rehabilitasyon sürecinin devam ettiğini aktaran Kara, “İlk geldiğimde 2 kişi kollarıma girip beni taşıyordu. Ama şimdi hocalarım sayesinde kendi başıma yürüyorum. Buradaki fizyoterapistler işlerini tam yapıyor. Biz de onların emeğini boşa çıkarmamak için çaba harcıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kara, iyileşmesinde en büyük etkenin fizyoterapistlerin özverisi olduğunu belirterek, “Allah razı olsun abi kardeş gibi davrandılar, bize çocuk gibi baktılar.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam’dan sürdürülebilirlik odaklı projeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Rönesans Holding'in 2015'te bünyesine kattığı, Hollanda merkezli Ballast Nedam, sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle öne çıkıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ballast Nedam, Rönesans Holding çatısı altında Avrupa, Karayipler, Afrika ve Asya'daki faaliyetlerini artırarak uluslararası varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Köprü, tünel, kamu binası, liman, konut ve otoyol inşaatı gibi farklı projeleri hayata geçiren şirket, ekonomik kalkınma, hareketlilik ve erişilebilirliği artırmak amacıyla sunduğu yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyor.

Yıl boyunca enerji, su, konut, ulaşım ve sanayi gibi temel sektörlerde sürdürülebilir dönüşümleri hayata geçirerek büyümeyi hedefleyen şirket, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, iklim krizine karşı dirençli sistemler kurmaya odaklanıyor.

Şirket, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, 2030'a kadar şantiyelerde yüzde 100 karbon nötr olmayı, 2040'a kadar ise enerji nötr inşaat hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Hollanda'nın temel altyapısını yenileme konusunda önemli adımlar atan Ballast Nedam, ayrıca, Rijkswaterstaat ile işbirliği içinde, DEME ve Macquarie konsorsiyum ortaklığıyla “A24 Blankenburgverbinding” yol bağlantısı projesini hayata geçiriyor.

Rotterdam bölgesinde erişilebilirliği ve ulaşımı geliştirmeyi, sürdürülebilir altyapı yoluyla bölgenin geleceğini güvence altına almayı hedefleyen proje kapsamında, iki kavşak, bir kara tüneli ve Scheur Nehri'nin altından geçen bir tünelin tasarımı, inşası, finansmanı ve 20 yıllık bakımı üstleniliyor.

Tünel parçalarının suyun altına yerleştirilmesi gibi karmaşık ve hassas bir operasyon gerektiren “Maasdeltatunnel” projesi ise Ballast Nedam'ın 2023'e attığı başarılı bir imza olarak değerlendiriliyor.

– “Amacımız, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, projeye yönelik açıklamasında, “Amacımız, yaşam alanları ile sürdürülebilirliği bir araya getiren, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti. Ballast Nedam'ın bu alandaki global başarılarından ve sürdürülebilirlik odaklı yürüttüğü öncü çalışmalardan büyük gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ballast Nedam Proje Direktörü Patrick van Os, bu projenin, üstün teknik yetenek ve yenilikçi düşünce gerektiren bir çalışma olduğunu belirtti.

Van Os, “Çığır açan bu projeyi başarıyla tamamlayan ekibimizle büyük gurur duyuyorum. BAAK ve Rijkswaterstaat yetkilileri, danışmanlar, çok sayıda alt yüklenici ve Rotterdam Liman İdaresi gibi paydaşlar dahil olmak üzere yüzlerce kişi, bu projenin gerçekleşmesini mümkün kıldı. Ballast Nedam çalışmalarımızın 2024 sonunda kullanıma girdiğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizi en çok heyecanlandıran, Rotterdam bölgesinin erişilebilirliğini geliştirmek ve ekonominin büyümesine katkıda bulunmak.” ifadelerini kullandı.

– Cartesius projesi, kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştiriyor

Ballast Nedam, sürdürülebilir yaşam alanları kurma hedefi kapsamında, yenilenebilir enerjiye yönelik küresel stratejisini de genişletiyor. Bu stratejinin bir parçası olan Cartesius projesi, dünya genelinde insanların daha uzun, mutlu ve sağlıklı yaşadığı “Mavi Bölgeler” biliminden esinlenerek hayata geçirildi.

Mavi Bölgeler bilimi, modern kentleşme projelerinde ve sürdürülebilir yaşam alanlarının tasarımında ilham kaynağı olarak kullanılıyor. Proje, yoğun kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştirirken, modern ulaşım yöntemlerini de entegre ediyor. Cartesius'taki tüm evler, düşük enerji tüketimi ve yeniden kullanılabilir malzemelerle inşa edilerek çevresel etkiler azaltılıyor. Sıcak su ve ısıtma, ortak toprak enerji kaynağı ve güneş panelleri aracılığıyla sağlanırken, binalar iklimle uyumlu beyaz çatılarla donatılarak yaz aylarında soğutma ihtiyacı azaltılıyor.

Ballast Nedam, sürdürülebilirlik taahhüdünü bir adım daha ileri taşıyarak, kablo kanallarından temellere ve çatıya kadar tamamı sürdürülebilir malzemelerle inşa edilen çok işlevli bir hidrojen istasyonu da geliştirdi.

Hollanda'nın 700 bar hidrojen dolum istasyonu “Mexicostraat Hidrojen İstasyonu”, hidrojen üretimini yerinde elektroliz yöntemiyle gerçekleştiriyor. Bu yenilikçi tesis, otomobillerden otobüslere, kamyonlardan teknelere kadar geniş bir yelpazede taşıma araçlarının fosil yakıtlar yerine hidrojenle dolum yapmasına olanak tanıyor ve temiz enerjiye geçişi hızlandırıyor.

Ballast Nedam, Rönesans Holding ile bu yıl, Edie Ödülleri'nde “Jonas Projesi” ile finalistler arasında yer alırken, SEAL Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde ise “Yılın Sürdürülebilir Ürün Ödülü”nü kazandı.

Amsterdam'ın IJburg bölgesinde yer alan bina, sağlıklı yaşam, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği esas alınarak tasarlandı. Projede ahşap ve sürdürülebilir beton gibi çevre dostu malzemeler kullanılırken, yapı yüzde 97'lik atık ayırma oranına ulaşarak sürdürülebilirlik alanında en yüksek “BREEAM” sertifikasına layık görüldü.

Jonas Projesi, modern şehir yaşamının gereksinimlerini karşılayan, çevresel etkiyi en aza indiren ve geleceğe yön veren bir model olarak öne çıkıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331