Özçelik-İş Sendikası Teşkilat Eğitimlerinin İlkini Yaptı

Halil Kızılyer
Yayın: 30.09.2024 10:20
A+ A-

Özçelik-İş Sendikası yılsonuna kadar belirli aralıkla gerçekleştireceği teşkilat eğitimlerinin ilkini Kızılcahamam’da gerçekleştirdi.  Teşkilat eğitimlerine Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’de katıldı.  Eğitimlerde ‘Sendikal Örgütlenme Bilinci ve Becerileri’, ‘Teşkilatlanma Kültürü ve Etkili Temsil’, ‘Toplu İş Hukuku’, ‘Protokol ve Nezaket Kuralları ‘ ve ‘Sendikal İletişim’ alanında uzmanlar tarafından anlatıldı.

 SENDİKAMIZLA ÖVÜNEBİLİRSİNİZ

Teşkilat eğitimlerinde bir konuşma yapan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci   “Bu sendika övünülecek bir sendikadır. Sendikanızla gurur duyun ve övünün. Övünün çünkü, Hastalık, afet gibi sıkıntılar yaşayan üyelerine artık milyonlarca lira sosyal yardımlar dağıtan bir sendikanız var.  Çocuğunu üniversitede okutan üyelerine milyonlarca lira burs dağıtan bir sendikanız var.  Yılbaşında üyesini hediyelerle unutmayan bir sendika var. Övünün sendikanızla.  İmzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle öne çıkan bir sendikanız var. Övünün bizlerle. Sizlerin önünü açmak isteyen, sizlere ufuk çizen yöneticileriniz var. Övünün arkadaşlar, Grevi çıkmayı son çare olarak gören ama greve çıktığında da üyesini asla maddi ve manevi olarak yalnız bırakmayan bir sendikanız var. Övünün arkadaşlar, Sendikal kültürü yaşatan, Türk sendikal hareketinin amiral gemisi niteliğinde bir sendikası var. Övünün arkadaşlar, Türkiye’nin en büyük fabrikalarını bünyesinde bulunduran bir Özçelik-İş’imiz var. Övünün, HAK-İŞ ile birlikte mağdur ve mazlumun sığınağı olmuş, zalime zalimsin diyen cesur bir sendikanız var.”

“SANDILAR Kİ AĞALIK – PAŞALIK İÇİN SENDİKACILIK YAPIYORUZ”

“Bizi bugün buralara getiren, emekçilere ve sendikamıza olan sevdamızdır.  İşçinin gönlünü fethetme arzusudur. Yeni işyerlerini Özçelik-İş çatısı altına katma hevesidir. Bizim işçiye hizmet davamız büyüktür, onlara karşı taşıdığımız sorumluluğumuz ağırdır. Bunun bilincindeyiz. Hayatım boyunca, kendi adıma her zaman ‘az’a kanaat ettim.’ Ama iş, Sendikam ve üyelerim gelince değişti. Bugüne kadar Sendikam adına, üyelerim adına ‘hiçbir zaman az’a tamah etmedim. Sendikam ve üyelerim adına doyumsuz oldum. Onlar için her zaman iyisini, güzelini istedim. Bu beni, kimi zaman uykusuz da bıraktı, kimi zaman hasta da etti. Sandılar ki, sendikacılığı para için yapıyoruz. Sandılar ki, lüks için bu çileyi çekiyoruz. Sandılar ki, ağalık, paşalık yapalım diye bu işe talip olduk. Vatan, millet ve İslam davasına olan inancımız, İşçinin hakkı için ortaya koyduğumuz mücadele ruhumuz, bizleri bugünlere taşıdı. Bu anlayışla da bugün bu sendikanın politikalarına yön veriyor, kendi nefsimize değil, işçilerin menfaati adına başarının peşinden koşuyoruz.”

“SİZLER BİZİM BAŞ AKTÖRÜMÜZSÜNÜZ”

“Sendikamız adına, tüm bu başarıları sizlerle birlikte elde ettik. Bir tespihin taneleri gibi, yan yana durduk, omuz omuza verdik, sahada da, masada da hep birlikte mücadele edip, işçinin yüzünü güldürme gayretinde olduk. İyi biliyorum ki, sizlerin sorumluluğu, yükü çok fazla. Üyelerimize ilk elden temas eden sizlersiniz. Sizler bizim vitrinimiz, işçiye bakan yüzümüzsünüz. Sizler baş aktörümüzsünüz. İşçinin sorunlarına ilk maruz kalan, işçinin derdini ilk dinleyen, işçinin talebini, beklentisini ilk duyan sizlersiniz. Hatta ilk teşekkürü alanlar da sizlersiniz, ilk sitem edilenler de sizlersiniz. Sadece kendinizi değil, sendikanızı da temsil ediyorsunuz. Bu yüzden, kimileri pusuya yatmış bekliyor hata yapasınız diye, kimileri de dua ediyor doğruyu yaptınız diye. Bu nedenle sahadaki sizler, bu sendikanın en önemli yapı taşlarısınız. Sizlerin ağzınızdan işçiye söylenecek bir söz, yıkacak güce de, yapacak kudrete de sahiptir. Yıkan değil, yapan olmak da en asli görevinizdir.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Lisans ve Mn lisansta 5 Mezuniyeti Olan Emekli, Altıncı Kez Üniversite Sıralarında

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.09.2024 14:19
A+ A-

Lise mezuniyetinin ardından askerlik yılları hariç her yıl üniversite sınavına giren 62 yaşındaki Adem Topçuoğlu, 2 lisans ve 3 ön lisans diploması almasının ardından Karabük’te kazandığı meslek yüksek okulunda altıncı kez öğretim hayatına başladı.

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan Topçuoğlu, hayatı boyunca 43 kez üniversite sınavına girip Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi lisans ve ön lisans programlarında kamu yönetimi, işletme yönetim ve organizasyon, turizm otelcilik, ilahiyat ile Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü’nü bitirdi.

10 yıl vekil sınıf öğretmenliği, 16 yıl vekil İngilizce öğretmenliği, 5 yıl da özel sürücü kurslarında direksiyon eğitimi verdikten sonra emekli olan Topçuoğlu, 8 Haziran’daki Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı’nı kazandı.

Karabük’teki öğrenci yurdunda kalan 62 yaşındaki Topçuoğlu, AA muhabirine, Bafra Lisesi’nden mezun olduğu 1980’den itibaren her yıl üniversite sınavına girdiğini anlattı.

Topçuoğlu, sınava sadece bir kez, askerlik görevini yaparken giremediğini aktararak, “Bu yıl 43’üncü kez sınava girdim. 5 üniversite bitirdim. İşletme fakültesi yönetim organizasyon bölümü lisans, iktisat fakültesi kamu yönetimi lisans, turizm otelcilik ön lisans, otobüs şoförlüğünü Kütahya’da okudum ön lisans ve en son da ilahiyat ön lisans. Üçü ön lisans, ikisi lisans olmak üzere 5 diploma sahibiyim.” diye konuştu.

– Guinness Rekorlar Kitabı’na müracaat etmeyi düşünüyor

Guinness Rekorlar Kitabı’na müracaat etmeyi düşündüğünü dile getiren Topçuoğlu, ilk önce yeni bir okula başlama niyetinin bulunmadığını ancak arkadaşlarının teşvikiyle tercih yaptığını anlattı.

Topçuoğlu, altıncı üniversitenin tecrübeleriyle ilgili olması gerektiğini göz önüne alarak seçimde bulunduğunu, daha önce ulaştırma programında otobüs bölümü okuduğunu ve 5 yıl direksiyon eğitimi verdiğini ifade etti.

Yaptığı tek tercihe yerleştiğini aktaran Topçuoğlu, gençlere üniversiteye girmek için tek fırsatın lise mezuniyetinin ardından girilen sınav olmadığını hatırlattı.

Topçuoğlu, üniversite adaylarına ilk sene başarılı olamasalar da denemekten vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunarak, “Bunun en güzel örneği benim kardeşim. Benden 10 yaş küçük. Liseden mezun oldu. İlk sınava girdi kazanamadı. İkinciye girdi kazanamadı. Üçüncüde ‘Ağabey ben sınava girmeyeceğim.’ dedi. Ben de ona hiç söylemedim. Form aldım doldurdum, imzalattım, ‘Git teslim et okuluna.’ dedim. O sene sınava girdi ve okul öncesi öğretmenliğini kazandı.” dedi.

Kardeşinin 13 senedir okul öncesi öğretmenliği yaptığını belirten Topçuoğlu, “Yani endişe etmeyin. Sınav ilkten bitmiyor. Birinci de olur, ikinci de olur, üçüncü de olur. Yalnız pes etmeyin. Ben 43 kere girdim. 5 tane bitirdim. Bu altıncı üniversitem. Ümidinizi kırmayın. Sınavlar son demek değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Topçuoğlu, gençlere pes etmemeleri gerektiğini öğütleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“43 yaşındayken 20 yaşındaki gençlerle ders verdim. Okumanın yaşı yok. Peygamberimiz ne demiş; ‘Beşikten mezara kadar bilgi öğren, ilim öğren’. Öğrenmenin yaşı yok. Her şeyin üstesinden gelirsiniz. Öğrencilere okumanın, azmin amacını gösteriyorum. Yoksa, buradan diploma alsam ne olur, 5 diplomam var. Emekli de olmuşum. Kendi alanım olduğu için bir şeyler öğrenmek istiyorum.”

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331