Karabük’te Mantar Bereketi Devam Ediyor

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın Tarihi: 04.10.2024 21:26
A+ A-

Karabük’te sonbaharın gelişiyle birlikte mantar bolluğu yaşanıyor. Özellikle bölgenin sevilen türlerinden olan kanlıca mantarı, bu yıl da pazarlardaki yerini aldı.

Doğal ortamlarda yetişen ve yüksek besin değeriyle bilinen kanlıca mantarları, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Fiyatlar, mantarın kalitesine ve toplandığı bölgeye göre değişkenlik gösterirken, şu an pazarlarda kilosu 150 ila 250 TL arasında alıcı buluyor. Sağlıklı ve doğal beslenmeye önem verenler, mantar tezgâhlarını dolduruyor. Mantar toplarken ise çok dikkat etmek gerekiyor. Mantar toplayan vatandaşlar, zahmetli bir uğraşı olduğunu vurgularken, en çok da mantarın zehirli olabileceğine değiniyor. Mantardan emin olmadıkça toplanmaması, hatta el değdirilmemesine işaret ediliyor.

Mantar satıcıları ise bu yılki hasattan oldukça memnun görünüyor. Bol yağışlı geçen bir haftanın ardından mantar veriminin yüksek olduğunu belirten satıcılar, önümüzdeki haftalarda da fiyatların aynı seviyede kalmasını bekliyor.

Doğal ürünlere olan ilginin artmasıyla birlikte, çam kanlıcası ve meşe kanlıcası gibi mantarlarının Karabük pazarlarında kısa sürede alıcılarıyla buluşması bekleniyor. Bu mantar türleri, hem lezzeti hem de sağlık faydalarıyla sofraların vazgeçilmezi haline geliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GİRESUN(AA) – Giresun'un Espiye ilçesinde fındık başta olmak üzere meyve ve sebzelere zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Belediye, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve muhtarlar iş birliğinde mahalle ve köylerde çalışma yürütülüyor.

Belediye Başkanı Erol Karadere, çalışmaların Esentepe Mahallesi ile Hacımahmutlu köyünde evlerde ve bahçelerde sürdürüldüğünü belirtti.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427