Başkan Vergili Karabük Halkının Sorunlarını Yerinde Dinliyor

Başkan Vergili Karabük Halkının Sorunlarını Yerinde Dinliyor

Yayın: 03.10.2017 00:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, düzenlediği mahalle gezileri kapsamında vatandaşların talep ve şikayetlerini bir bir yerinde dinliyor.

Mahalle ziyaretlerine ara vermeyen Başkan Vergili’nin bir sonraki durağı 100. Yıl Mahallesi oldu. Burada mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Vergili, hem Belediyenin hizmet ve projelerini anlattı hem de mahallelilerin istek ve sıkıntılarını dinledi. Vatandaşların samimi ve sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan vergili, göreve geldiğinden itibaren Karabük’e bağlı bütün mahallelere ayrım yapmadan, eşit miktarda hizmet götürdüklerini söyledi.

Karabük Belediyesinin çalışmalarından memnun olan 100. Yıl Mahalle Muhtarı Bayram Marul, Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye mahallelerine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Karabük için çalıştığını ve kaliteli bir hizmet verdiğini belirten Muhtar Bayram Marul, yapılan çalışmalardan hem mahalle sakinlerinin hem de kendilerinin memnun olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra 100. Yıl Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrılan Başkan Vergili, Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında 03 Ekim 2017 Salı günü Ergenekon Mahallesi sakinleri ile bir araya gelecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky’nin yeni çözümü “XDR” müşterilere sunuldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky'nin yeni çözümü Extended Detection and Response (XDR), şirketler dahil tüm müşterilere sunuldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, şirketler, internet ortamında özellikle yeni ve sofistike tehditler söz konusu olduğunda daha iyi ve daha hızlı tehdit tespitine ve müdahalesine ihtiyaç duyuyor.

Enterprise Strategy Group'un Kaspersky ile gerçekleştirdiği bir anketten elde edilen “SOC Modernizasyonu ve XDR'nin Rolü” raporuna göre, şirketlerin yüzde 66'sı, güvenlik operasyonları araçlarının sayısını halihazırda konsolide ederken, yüzde 32'si de bunu gelecekte yapmayı planlıyor.

Bunun başlıca nedenleri arasında maliyet optimizasyonu, karmaşık güvenlik operasyonlarına sahip teknoloji yığını nedeniyle gelen ek yönetim yükü, veri korelasyonunu iyileştirmeyle soruşturmaları ve müdahaleyi hızlandırma ihtiyaçları yer alıyor.

– Gelişmiş tehdit tespiti yapabiliyor

XDR gibi kapsamlı çözümler, kuruluşlara güvenliğe ilişkin her şeyi kapsayan bir görünüm sağlıyor.

Şirketler artık bu gelişmiş ürünü, “Kaspersky Next XDR Expert” adı altında altyapılarına sorunsuz şekilde entegre edebilecek.

Kaspersky Next XDR Expert, kurumun BT altyapısındaki çeşitli kaynaklardan gelen verileri toplayan, analiz eden ve ilişkilendiren, gerçek zamanlı görünürlükle kuruluşları hedef alan potansiyel tehditlerin bağlamsal bir görünümünü sağlayarak gelişmiş tehdit tespiti ve otomatik yanıt sunan, güçlü bir siber güvenlik çözümü olarak öne çıkıyor.

Bu çözüm, rakipsiz ölçeklenebilirliğiyle tek bir örnekte yüz binlerce uç noktayı kapsayan yükleri destekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Birleşik Platform Ürün Grubu Başkanı Ilya Markelov, sundukları çözümün, erken benimseme döneminde müşterilerde başarılı olduğunu kanıtladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“XDR ile gereken entegrasyonlar hakkında olumlu geri bildirimler aldık ve bunlardan bazıları, ürünün güncellenmiş sürümüne dahil edildi. Kaspersky Next XDR Expert, ticari tehdit tespiti ve otomatik yanıt için en gelişmiş çözümümüzü temsil ediyor. Bu nedenle şirketlerin gelişmiş tehditlere karşı daha güvenilir ve kapsamlı siber güvenlik koruması oluşturmasına yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Kaspersky Next XDR Expert, Kaspersky'nin iş dünyasına yönelik yeni amiral gemisi ürün serisi Kaspersky Next'in en gelişmiş seviyesini simgeliyor.

Bu ürün deneyimli siber güvenlik ekiplerine veya Güvenlik Operasyon Merkezlerine (SOC) sahip şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

Kaspersky Next XDR Expert, üçüncü taraf sağlayıcıların siber güvenlik ürünleriyle sorunsuz entegrasyon kurarak şirketlerin güvenlik operasyonlarını kolaylaştırmasını ve birden fazla güvenlik çözümünün yönetimini basitleştirmesini sağlıyor.

Erken benimseme döneminde Kaspersky, Kaspersky Next XDR Expert'i uygulamak için donanım veya sanal altyapı gereksinimlerini azaltarak önemli ilerlemeler kaydetti.

REST API entegrasyonunun yanı sıra mikro hizmetler, Kubernetes, Docker, Ory Hydra ve diğer modern teknolojiler üzerine inşa edilen Kaspersky Next XDR Expert, çağdaş ve verimli geliştirme yaklaşımlarını kullanarak ek çözümlerin yaygınlaştırılmasını kolaylaştırıyor.

Ürün, onlarca yıllık eski sistemlere bağımlılığı ortadan kaldırarak, kurumların en yeni siber güvenlik çözümlerini benimsemesini sağlıyor.