Halil Kızılyer tarafından
13 Ekim, 2024 13:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KARDEMİR Cezayir’le Ray Satışı Sözleşmesi İmzaladı

KARDEMİR, 2024 Yılı içerisinde gerçekleştirdiği başarılı ihracat faaliyetleriyle Azerbaycan’dan sonra Cezayire ray satışı gerçekleştirmek üzere yeni bir sözleşme imzaladı.

KARDEMİR A.Ş. kamuoyuna yaptığı açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi;

“KARDEMİR, demir - çelik sektöründeki liderliğini uluslararası arenada da sürdürerek ihracattaki başarısına bir yenisini daha ekledi. Şirketimiz, 2024 Yılı içerisinde gerçekleştirdiği başarılı ihracat faaliyetleriyle Azerbaycan’dan sonra Cezayir’e ray satışı gerçekleştirmek üzere yeni bir sözleşme imzalamıştır. 2007 yılında devreye alınan Ray ve Profil Haddehanesi ile ürün yelpazesini genişleten KARDEMİR, ray üretiminde Türkiye ve bölge ülkeleri arasında tek kuruluş haline gelmiştir. KARDEMİR, Türkiye’nin ve bölgenin tek demiryolu rayı üreticisi olarak, yüksek kalite ve dayanıklılık standartlarına uygun ray üretimiyle öne çıkmaktadır. Şirketimiz tarafından üretilen raylar hem şehir içi hem de şehirlerarası demiryolu projelerinde geniş çapta kullanılmakta, demiryolu altyapısının en temel bileşenlerinden biri olarak tercih edilmektedir. KARDEMİR’in ürettiği demiryolu rayları, uzun ömürlü kullanımı, yüksek güvenliği ve düşük bakım maliyetleri sayesinde uluslararası pazarlarda güçlü bir yer edinmiştir. Bu güçlü altyapının sunduğu avantajla, 12 Eylül 2024 Tarihi’nde Azerbaycan ile imzalanan anlaşma kapsamında, toplam 17.640.000 USD tutarında ray satış sözleşmesi gerçekleştirilmiştir. Teslimatlar, yılsonuna kadar 3 parti halinde yapılacak olup, Azerbaycan'ın demiryolu altyapısına önemli katkılar sağlayacaktır.

Ayrıca, 11 Ekim 2024 Tarihi’nde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladığımız üzere, Cezayir’e ihraç edilmek üzere toplam bedeli 10.298.600 EURO olan bir ray ihalesi kazanmış bulunmaktayız. Bu ihalenin teslimatları, sözleşme tarihinden itibaren 3 ay içinde tamamlanacaktır. KARDEMİR olarak, ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda, global demiryolu projelerine yüksek kaliteli ürünlerimizle katkıda bulunmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Türk Çeliği’ni dünya pazarlarına tanıtma vizyonumuz doğrultusunda attığımız bu adım, yalnızca KARDEMİR’in uluslararası alandaki marka değerini pekiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin sanayi gücünü ve mühendislik kapasitesini bir kez daha gözler önüne serecektir. Bu uluslararası başarılarımız, Türk Demir - Çelik Sektörü’nün küresel itibarını artırırken, KARDEMİR’in dünya pazarlarındaki rekabet gücünü güçlendirme hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizin somut bir göstergesidir."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

7 çocuklu Artvinli aile sosyal medyada ilgi görüyor

Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan 7 çocuklu Altınkaya ailesi, kalabalık aile yaşantılarını husus alan görüntüleriyle toplumsal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.
Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan Altınkaya ailesi, aile yaşantılarını husus alan görüntüleriyle büyük ilgi görüyor. Hatice ve Osman Altınkaya çiftinin 6’sı kız, 1’i erkek olmak üzere 7 çocuğu bulunuyor. Çiftin evli olan 4 kızlarından 7’si kız, 2’si erkek 9 torunu bulunuyor. Ailenin tek erkek çocuğu olan Murat Altınkaya, 6 kız kardeşiyle birlikte yaşadığı tecrübeleri esprili bir lisanla paylaşarak dikkat çekiyor. Aile fertlerinin günlük ömrünü bahis alan görüntülerde, Karadeniz’e mahsus ömür stili ve klâsik aile yapısı da izleyicilere yansıtılıyor.
Zaman vakit meskendeki kalabalığın artmasıyla birlikte yaşanan yer meşakkatini da mizahi formda anlatan Murat Altınkaya, toplumsal medyada gördükleri ilginin en büyük nedeninin samimiyet ve doğallık olduğunu belirtti.

"Evde kaos, kalpte huzur"
Murat Altınkaya, "Evli ablalarım ve onların çocukları geldiğinde meskende kaos ortamı oluyor, yatacak yer kalmıyor, bazen otomobilde yattığımı bile hatırlıyorum. Lakin yeniden de meskendeki o kalabalık bizi biz yapıyor. 9 yeğenim var, onlardan 7’si de kız. Ailemizin bayan yüklü yapısı var. Bu da güç dolu, sevinçli ve sıcacık bir atmosfer sağlıyor" derken, kız kardeşi Bahar Altınkaya ise, "7 kardeşiz, 6 kız, tek erkek. Buna torunlar da eklendi. Annem ve babamın 9 torunu var. Onlarda da tekrar kız çoğunlukta. 7 kız, 2 erkek var. Kız çocuğu sevinçtir. Biz yaşadığımız ve içimizde olan bu durumu dışarıya da yansıtıyoruz. Mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Beşerler kendilerinde bizi gördüler. Kalabalık, hoş memnun, enerjik bir aileyiz" tabirlerini kullandı.
Baba Osman Altınkaya, "Erkek evlat istedik, 7 çocuk sahibi olduk. Çay üretimiyle geçimimizi sağlıyoruz, lakin ailemle geçirdiğim her an benim için çok değerli" dedi.
Anne Hatice Altınkaya ise 40 yıllık evliliğinde 7 çocuk yetiştirdiğini ve her biriyle gurur duyduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.