Anadolu Ajansı tarafından
24 Kasım, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

ikas Eyüpspor-Çaykur Rizespor maçının ardından


İSTANBUL (AA) - Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında ikas Eyüpspor'u 2-1 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İlhan Palut, iyi bir takıma karşı deplasmanda kazandıklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Palut, keyifli bir maç oynandığını ifade etti.

Sahada iki takımın da pozitif oynamaya çalıştığını dile getiren Palut, "İki takım da kendi oyunlarını sahaya yansıtmak istedi. Üçüncü bölgeye 2 takım da çokça gitti. Sahada kıran kırana bir mücadele vardı. Eyüpspor bugüne kadar ligin en fazla ikili mücadele kazanan takımıydı. En ofansif oyuncularımız dahil her oyuncumuzdan savunma katkısı istemiştik. Önde baskı yaptığımız zamanlarda son derece etkili olduk, toplar kazandık. Negatif tarafımız topun arkasına geçtiğimiz anlardı. Burada topu çok geç kazandık, burada daha iyi olmalıydık. Eyüpspor iyi bir takım, ne yapmak istediğini bilen bir takım. Böyle iyi bir takıma karşı deplasmanda güzel bir galibiyet aldık." diye konuştu.

İlhan Palut, Süper Lig'deki performansı hakkında şunları kaydetti:

"Geriye çok dönmek istemiyorum ama Fenerbahçe maçı Dzeko'nun golüne kadar çok iyiydik, biraz şanssızdık. Galatasaray maçının anlatımı yok. Arada 3 tane 1-0'lık maç var. Yıprandık, insanlar bize güveniyor. 'Zarar mı veriyoruz.' diye düşündüğüm anlar da oldu ama camiadan güven ve destek gördüm. 5 kere mağlup oluyorsunuz ama size güvenlerini gösteriyorlar. Bu ekstra yük yüklüyor ama biz hep çalışmaya devam ettik. Skorlara ihtiyacımız olduğunu söyledik. Ritim yakalarsak benliğimizi bulabileceğimizi düşündük. Hocaların böyle periyotlarda değişmesiyle alakalı genel fikrime gelecek olursak kulüp kendi için doğru olmayan hocayı hissediyorsa 2 maç sonra da değişiklik olabilir ama burada bir uyum söz konusu. Kendim için söylemiyorum ama hedef birlikteliğinin görüldüğü ortamlarda antrenöre güvenip yola devam etmek lazım. Futbolda istikrar önemli."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 10 bin 125 lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Aylık ortalama 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.