İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ’lü öğrenciler meslek günü ile geleceklerine taraf veriyor

Karabük Üniversitesi Meslek Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Meslek Günü aktifliği, öğrencilere, mezunlara ve kesimden değerli temsilcilere mesken sahipliği yaptı.
Hamit Çepni Konferans Salonu ve Fuaye Alanı’nda düzenlenen etkinlikler açılış programı ile başladı. Açılış programına Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, akademisyenler, kesim temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Açılış programında konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Üniversitemiz, bir ilim yuvamızdır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti dünden çok daha güçlü ve yarınlara ufku açık. Türk genci sizler ülkemiz için, dünya insanlığı için, atalarımızın bir muvaffakiyet kıssası yazdığı bu kentten inanıyorum ki Türkiye’ye ve tüm insanlığa çok daha hoş meslekler çıkacak ve sizleri de bu yolda uğraş ettiğiniz için, burada eğitim gördüğünüz için, kentimize kıymet kattığınız için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitesinin “bilim merkezli öğrenci dostu üniversite” sloganıyla hareket ettiğini ve bu anlayışı alanda yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti.
“Üniversite bilimi merkezine alır, bilimi geliştirmek için her türlü çaba ve çabayı sarf eder” diyen Kırışık, “Bu manada üniversite olarak biz de bilimi öncelemeye, bilimi toplumun merkezine almaya, her alanda bilimi aktif kılacak çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda ana emellerimiz açısından baktığımızda, Karabük Üniversitesinin dört seviyede ve üç alanda çalışmalarını etkin bir biçimde alana yansıttığını söz edebiliriz” tabirlerini kullandı.
Kariyer günü aktifliğinin çok kıymetli bir aktiflik olduğunu tabir eden Kırışık, “Hem mühendislik alanında hem toplumsal bilimler alanında hem sıhhat bilimleri alanında, mesleğimizi bugünlerde şekillendirmek için bizden iş dünyası ne istiyor, bunu bilmemiz, şimdiden öğrenmemiz gerekiyor. Hasebiyle kesimle, işletmelerle öğrencilerimizi buluşturmanın iki taraflı, iki taraflı bir hedefi ve maksadı var. Birinci tarafı, iş dalının öğrencilerden ne beklediği, hangi donanımları kazanmasını istediğini öğrencilerin anlamasını, kavramasını ve kendisini buna nazaran yetiştirmesini sağlamak. İkinci tarafı ise iş dünyası da öğrencilerin psikolojilerini, hal ve davranışlarını, yetişme biçimlerini, nasıl bir ortamda memnun olarak çalışabileceklerini, hangi ortam ve şartlar sağlanırsa büyük bir performansla çalışacaklarını öğrenmemizden geçiyor” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının akabinde, dalın önde gelen isimlerinin iştirakiyle öğrenciler için ilham verici söyleşiler düzenlendi.
Kurumsal İrtibat Danışmanı Kemal Kaptaner, “Kariyer İçin 5 Kelime” başlıklı sunumuyla iştirakçilere tesirli meslek planlaması için yol gösterici bilgiler verirken, KARDEMİR İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aycan, “Demir, Çelik ve Mühendis” bahisli konuşmasında sektörel deneyimlerini paylaştı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.