Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 24.10.2017 21:04
Paylaş:
A+ A-

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Green Card 2024 Sonuçları Açıklandı: İşte Detaylar ve Başvuru Şartları

Yayın: 04.05.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

ABD’de yaşamak için başvuruda bulunan adaylar için heyecanlı bir bekleyiş sona eriyor. Yeşil Kart (Green Card) çekilişi sonuçları nihayet açıklandı ve adaylar sonuçlarını öğrenebilirler.

Sonuçlar Açıklandı:

Green Card başvuru sonuçları, ABD saati ile öğle saatlerinde erişime açıldı. DV-2024 Katılımcılar, 4 Mayıs 2024’ten itibaren Green Card sonuçlarını dvprogram.state.gov sitesinden öğrenebilirler.

Sonuçları Sorgulama:

Adaylar sonuçları sorgulamak için teyit numarası (Confirmation Number) ile resmi internet sitesi olan dvprogram.state.gov adresine gidebilirler. 16 haneli teyit numarası, soyadı, doğum yılı ve kimlik doğrulama koduyla sonuçlar sorgulanabilir.

Başvuru Şartları:

Green Card başvurusu yapabilmek için adayların en az lise mezunu olması veya son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmaları gerekiyor. Başvurmak için 18 yaşın üstünde olma şartı aranıyor ve başvuruların mutlaka resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekiyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Başvuruların resmi web sayfası dışında posta veya elden yapılmaması önemlidir. Ayrıca, başvuruda kullanılan fotoğrafın belirtilen ölçülere uygun olması gerekmekte ve konfirmasyon numarasının iyi saklanması tavsiye edilmektedir.

Çeşitlilik ve Aile Durumu:

Evli çiftlerin başvurusu, şanslarını ikiye katlayabilir, çünkü kazanan kişinin otomatik olarak eşi ve çocukları da Green Card sahibi olur.

Green Card başvurusuyla ilgili daha fazla bilgiye dvprogram.state.gov adresinden ulaşılabilir.