Karabük Belediyesi, şehir genelindeki yaya ve toplu taşıma alanlarının düzenli kullanımını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle yayaların ve toplu taşıma yolcularının yoğun olarak kullandığı yaya kaldırımları, otobüs durakları ve diğer ortak kullanım alanlarında araç işgaline karşı sıkı bir denetim uyguluyor.
Bu denetimler kapsamında, işgal edilen alanlarda bulunan araç sahiplerine idari para cezası uygulanmaya devam ediliyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Şehir düzenini korumak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Yaya trafiğini rahatlatmak ve toplu taşıma duraklarının daha işlevsel kullanılmasını sağlamak öncelikli hedefimiz. Hemşehrilerimizden bu konuda hassasiyet ve kurallara uyum bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü
Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.